Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Poliisi varautuu raskailla ajoneuvoilla tehtäviin hyökkäyksiin – Tukholman iskulla ei tunnettua yhteyttä Suomeen

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan Suomen poliisilla on valmius pysäyttää rekalla tai kuorma-autolla tehtävä isku.

Mikko Leppänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen viranomaisten tietoon ei ole tullut, että Tukholman iskulla olisi yhteyttä Suomeen.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi illalla tiedotustilaisuudessa, että Suomessa on varauduttu rekalla ja kuorma-autolla tehtävään hyökkäykseen.

Kolehmaisen mukaan ongelmana on se, onko viranomaisilla juuri sillä hetkellä riittävästi tietoa iskun pysäyttämiseksi. Hänen mukaansa iskuja ei pystytä täysin estämään.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoi, että Suomessa suurten yleisötapahtumien turvallisuusjärjestelyjä muutettiin jo Nizzan kuorma-autoiskun jälkeen.

Risikon mukaan on erityisen hankala varautua sellaisiin iskuihin, joissa autolla ajetaan kadulla kävelevien ihmisten päälle.

Poliisi on selvittänyt kaikki Suomessa anastetut rekat ja kuorma-autot. Kolehmaisen mukaan yhtään tällaista ajoneuvoa ei ole kateissa tällä hetkellä.

Suomenlahden merivartiosto on tehostanut satamien turvallisuustasoa. Poliisi on lisännyt partiointia Helsingissä ja lentoasemalla. Myös rajavartiolaitoksen partioiden suorituskykyä on lisätty lentoasemalla.

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Seppo Ruotsalainen kertoi, että Supo odottaa Ruotsin turvallisuuspoliisilta vielä tänään lisätietoja siitä, onko Tukholman iskulla yhteyksiä Suomeen.

Jos paljastuu, että iskulla on yhteyksiä Suomeen, niin viranomaiset ryhtyvät välittömästi toimenpiteisiin.

Suosittelemme sinulle