Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

United Airlines pyysi anteeksi matkustajan retuuttamista – osake syöksyi

Ketään ei pitäisi kohdella näin, totesi lentoyhtiön toimitusjohtaja Oscar Munoz.

Katriina Töyrylä,
Simo Ortamo
Avaa Yle-sovelluksessa

Lentoyhtiö United Airlinesin toimitusjohtaja Oscar Munoz on pyytänyt anteeksi matkustajan raahaamista pois liian täyteen varatulta lennolta sunnuntaina. Vielä tiistaina hän puolusti yhtiön toimintaa.

– Pyydän syvästi anteeksi asiakkaalta, joka poistettiin pakolla, sekä kaikilta muilta lennon asiakkailta. Ketään ei pitäisi kohdella näin, hän sanoi.

Munoz myöntää, että asiakkaan kohtelu oli todella kauhistuttavaa.

Yhtiö lupaa, että se tarkistaa käytäntönsä siitä, miten menetellään, kun lento on ylibuukattu ja joitakin matkustajia pitäisi siksi poistaa lennolta.

Kyseiseltä Chicagosta lähteneeltä lennolta vapaaehtoisia ei löytynyt, joten yhtiö määräsi neljä matkustajaa poistumaan. Kolme poistui, mutta kyseinen asiakas kieltäytyi ja henkilökunta kutsui lentokenttäpoliisit poistamaan hänet.

Osake syöksyi, somekohu jatkuu

Internetissä levinneet videot lennolta väkipakolla raahatusta matkustajasta ovat herättäneet raivoa eri puolilla maailmaa.

Yhtiön osake syöksyi tiistaina 4,4 prosenttia, mutta tasaantui päivän lopussa 1,1 prosenttia aamua halvemmaksi.

Tapauksesta julkaistiin maanantaina uusi video, jossa matkustajan kasvoilla ja suussa näkyi verta. Järkyttynyt matkustaja hokee videolla haluavansa kotiin ja pyytää, että joku tappaisi hänet.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt myös videoita ja kuvia, joissa irvaillaan United Airlinesin kustannuksella tapauksen vuoksi.

Chicagon ilmailuviranomaiset sanovat, että yksi heidän työntekijöistään ei noudattanut asianmukaisia menettelytapoja ja hänet on määrätty toistaiseksi lomalle.

Chicagon pormestari Rahm Emanuel lupaa, että tapaus tutkitaan sen varmistamiseksi, ettei mitään tällaista enää tapahdu. Myös Yhdysvaltain liikenneministeriö tutkii, rikkoiko United Airlines sääntöjä.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Suosittelemme sinulle