Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Herätys: Rikesakoista kertyi tuplapotti, remonttilainat huolettavat taloyhtiöitä, Schäuble varoitti maahanmuuttajia

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Poliisi valvoo liikennettä.
Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Korotukset purevat – rikesakkotuotot tuplautuivat

Rikesakkojen roima korotus syksyllä 2015 on lisännyt merkittävästi sakkotuottojen määrää. Valtion kassaan kilisi viime vuonna miljoonia euroja enemmän rikesakkotuottoja kuin edellisvuonna. Oikeusministeriön mukaan määrätyistä sakoista maksetaan lopulta 92–95 prosenttia.

Taloja pulassa remonttilainojen kanssa

Yli 200 000 asuntoa sijaitsee taloyhtiöissä, joilla voi olla vaikeuksia saada riittävästi korjauslainaa esimerkiksi putkiremonttiin. Ylen karttaselvitys kertoo, että näitä ongelmakiinteistöjä on myös etelän kasvukeskuksissa.

Kerrostalo Porissa.
Kerrostalo Porissa. Kuva: AOP

Poliisi pääsiäisliikenteestä: Talvirenkaat ehkä tarpeen

Poliisin neuvot pääsiäisliikenteen kuljettajille ovat perinteiset: varaa riittävästi aikaa ja malttia ajamiseen, talvirenkaitakin saatetaan tarvita. Poliisi toivoo myös, että matkustajat hoitaisivat sometuksen ja kuljettaja keskittyisi ajamiseen. Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan tänään torstaina.

Schäuble jyrähti maahanmuuttajille

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble on ottanut tiukasti kantaa maahanmuuttajien asenteeseen kotoutumisesta. Schäuble sanoo, että jos muslimitaustaiset maahanmuuttajat eivät halua hyväksyä eurooppalaista elämäntapaa, heidän on ymmärrettävä hakeutua muualle. "On olemassa parempia paikkoja elää islamilaisen lain mukaan kuin Eurooppa", Schäuble sanoi keskiviikkona Berliinissä.

Wolfgang Schäuble
Wolfgang Schäuble Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

Kanada laillistamassa kannabiksen

Kanadan hallitus esittelee torstaina lain, joka laillistaisi kannabiksen käytön viimeistään kesällä 2018. Lakiesityksen uskotaan menevän läpi, koska suurin osa kanadalaisista kannattaa niin sanotun viihdekäytön laillistamista. Kannabiksen laillistaminen oli yksi pääministeri Justin Trudeaun vaalilupauksista.

Sää on koleaa

Sää on lähipäivinä vuodenaikaan nähden tavanomaista koleampaa. Pääsiäisenä yöt ovat kylmiä ja aamut melko aurinkoisia, kertoo meteorologi Toni Hellinen. Päivisin on pilvistä ja osassa maata tulee lumikuuroja.

Sääkartta torstaille 13. huhtikuuta.
Sääkartta torstaille 13. huhtikuuta. Kuva: Yle

Lue lisää säästä: yle.fi/saa

Suosittelemme sinulle