Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Tappara ei saanut KalPa-hyökkääjistä hippaa – "Huikeita yksilösuorituksia"

Jussi Tapola sanoi Tapparan parantaneen toiseen finaaliin, mutta KalPa vei silti 3-2-voiton.

Dominik Hrachovina
Dominik Hrachovina oli voimaton Matias Myttysen rystyveivin edessä. Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

**KUOPIO. **KalPa otti toisen kiinnityksen jääkiekon Suomen mestaruuteen, kun se kaatoi Tapparan 3-2-lukemin loppuunmyydyssä Niiralan Montussa. Kuopiolaiset sysäsivät hallitsevan mestarin Tapparan tiukkaan paikkaan, kun sen tarvitsisi voittaa viidestä jäljellä olevasta ottelusta neljä.

- Olemme aiemminkin olleet vaikeissa paikoissa. Ei siinä mitään taikatemppuja tarvita. Pitää vain nähdä mahdollisuus ja uskoa omaan tekemiseen. Siten saa enemmän irti koneesta. Kyllä meiltä koneesta vielä löytyy, emme ole tapissa, päävalmentaja Jussi Tapola sanoi heti ottelun jälkeen.

Torstaina Tappara pelasi vahvan avauserän ja iski avausmaalin, mutta KalPa tuli rinnalle ja rynnisti ohi. Etenkin Matias Myttysen upea 1-1-maali sai täpötäyden jäähallin yleisön suunniltaan.

- Meidän täytyy puolustaa paremmin. Ottaa nuo suorahyökkäykset pois, niistä KalPan vaarallisimmat paikat tulee.

- Aktiiviset pakit tukevat hyvin hyökkäyksiä ja siihen päälle vielä hyvin luistelevat hyökkääjät. Pystyivät tekemään huikeita yksilösuorituksia. Vaikka on riittävästi miehiä alla, se ei aina välttämättä riitä.

0-2-tilanteessakaan Tapola ei kuitenkaan osoittanut suuria huolestumisen merkkejä vaan valoi uskoa omiensa nousuun.

- Se vaatii meidän viisikkopeliltämme vielä parannusta ja yksilöiltä parannusta. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, mutta kova työsarka se on.

Kolmas finaali Tappara-KalPa lauantaina kello 17. Suora lähetys Yle Puheessa kello 16.10 alkaen.

Suosittelemme