Hyppää sisältöön

Yle Teema & Fem -tv-kanava aloittaa tänään – katso tästä uudet sarjat ja avajaisviikon ohjelmaa

Yle Teema & Fem löytyy kanavapaikalta 5.

Yle linkkitorni.
Kuva: Derrick Frilund / Yle
Mikko Pesonen

Uusi kanava tarkoittaa käytännössä ruotsinkielisen Yle Femin ja kulttuurikanava Yle Teeman yhdistymistä. Teeman ohjelmaa kanavalta tulee pääasiassa kello 20 alkaen. Alkuilta on Yle Femin hallussa. Molemmilta tulee ohjelmaa myös aiemmin päivällä.

Poikkeuksina ovat sunnuntait ja maanantait, jolloin Yle Teema lähettää ohjelmaa vain iltapäivällä. Iltoihin on sijoitettu pohjoismaisia draamoja, dekkareita, elokuvia ja dokumentteja. Esimerkiksi maanantaisin nähdään suosittu Efter Nio -keskusteluohjelma, jonka jälkeen klo 22 alkaa nordic noir -elokuva.

Kino Klassikko siirtyy sunnuntaista torstaihin, musiikkidokumentit lauantai-iltaan ja Yle Live -konsertit sunnuntaista perjantaihin. Kino Suomen kotimaisia elokuvia nähdään jatkossa tiistai-illoissa. Sarjan avaa Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä.

Ruotsinkielisellä puolella ajankohtaisohjelma Spotlight siiirtyy tiistaihin ja urheilun Sportmagasinet keskiviikkoon. Ruotsinkieliset uutiset ja lastenohjelmat pysyvät nykyisillä paikoillaan. Lisäksi Teeman ohjelmat tiistaista lauantaihin klo 20-21 tekstitetään ruotsiksi.

Avajaisviikolla käynnistyy uusia sarjoja. Kulttuuricocktailin dokumenttisarja (ti klo 20.30) kertoo valtavirtojen ulkopuolella kulkevista kulttuurintekijöistä. Medicit, Firenzen valtiaat (ke ja to klo 20) on Dustin Hoffmanin tähdittämä epookki. Myös Ville Haapasalo jatkaa matkaansa Venäjällä, uudessa sarjassa kierretään Altai-vuoristossa (ke klo 21). Ensimmäinen Teemalauantai on omistettu Rolling Stonesille.

Yle Teema ja Yle Fem saavat myös omat kanavansa Yle Areenaan.

Kanavien yhdistämistä on perusteltu muun muassa sillä, etteivät ne erillisinä kyenneet täysin täyttämään ohjelmakaaviota. Muun muassa Yle Fem lähetti Ruotsin SVT Worldin ohjelmaa.

Yle Teeman ja Yle Femin ohjelmapäälliköt vastaavat tänään maanantaina ja huomenna tiistaina kello 19–20 kysymyksiin verkkokeskustelussa, johon voi osallistua osoitteissa http://yle.fi/aihe/yle-teema ja svenska.yle.fi.

Korjattu 24.4. kello 10.10. Yle Teema lähettää ohjelmaa myös sunnuntai- ja maanantai-iltapäivällä kello 12-17.25. Silloin nähdään ensiesityksenä muun muassa RSO:n konsertteja ja klassisen musiikin Parrasvalot-ohjelma.

Suosittelemme sinulle