Hyppää sisältöön

Torniolainen Milja Järvinen taisteli EM-hopeaa Taekwon-Dossa

Euroopan mestaruuskilpailut olivat Milja Järvisen ensimmäiset arvokilpailut.

Milja Järvinen.
Milja Järvinen sijoittui toiseksi voimamurskauksessa. Kuva: Sauli Järvinen
Risto Koskinen

Torniolainen Milja Järvinen on voittanut Taekwon-Don EM-hopeaa. 16-vuotias Järvinen sijoittui toiseksi voimamurskauksessa, minkä lisäksi hän oli mukana myös pronssia voittaneessa tyttöjen voimamurskausjoukkueessa. Järvisen lisäksi joukkueessa kilpailivat tamperelainen Mira Sjövall ja lohjalainen Nina Rintala.

Voimamurskaus tarkoittaa nimensä mukaisesti kilpailua, jossa tarkoituksena on murskata mahdollisimman suuri määrä lautoja määrätyllä tekniikalla.

Euroopan mestaruuskilpailut olivat Milja Järvisen ensimmäiset arvokilpailut.

– Tuntuu tosi hyvältä varsinkin kun nämä oli ensimmäiset arvokisat ja ulkomailla. Seuraavaksi tavoitteena on osallistua lokakuussa Irlannissa järjestettäviin MM-kisoihin, kertoo Järvinen.

Bulgariassa viikonloppuna järjestetyt EM-kisat olivat menestys Suomelle, sillä kisoista tuli Suomeen kymmenen mitalia. Kovatasoisiin kilpailuihin osallistui yhteensä 591 kilpailijaa 29 maasta.

Milja Järvinen hopeamitali kaulassa.
Milja Järvinen. Kuva: Suomen ITF Taekwon-Do

Taekwon-Do (siirryt toiseen palveluun) on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji pitää sisällään runsaasti hallittuja jalka- sekä käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä runsaasti kärsivällisyyttä. Kilpailulajeja ovat liikesarjat, ottelu, voimamurskaus, erikoistekniikka sekä näytösottelu.

Suosittelemme sinulle