Hyppää sisältöön

Ylen toimittajat ehdolla vuoden parhaasta tutkivasta journalismista

Tutkivien toimittajien yhdistys on jakanut Lumilapio-palkintoa vuodesta 2008.

Minna Knus-Galán ja  Kjell Lindroos.
Ylen toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos Kuva: Yle
Jussi Virkkunen

Ylen toimittajat Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos ovat ehdolla tutkivien toimittajien Lumilapio-palkinnon voittajiksi. Palkinto myönnetään vuoden parhaasta tutkivasta journalismista.

Knus-Galán ja Lindroos olivat kansanvälisen toimittajaryhmän mukana raportoimassa niin kutsutuista Panaman papereista. Panamalaisesta asianajotoimistosta vuodetut 11,5 miljoonaa asiakirjaa paljastivat jättimäisen veronkierron.

– Knus-Galán ja Lindroos tekivät valtavan ja digitaalisia taitoja vaatineen tutkivan journalismin ponnistuksen peratessaan jättiaineistosta esiin mm. Nordean ja Metson yhteyksiä Panaman veroparatiisiyhtiöihin, Tutkivan journalismin yhdistyksen kotisivuilla kirjoitetaan.

Muut voittajaehdokkaat ovat Iltalehden Olli Ainola ja Marko-Oskari Lehtonen, vapaa toimittaja Jeanette Björkqvist, vapaa toimittaja Jari Hanska sekä Taloussanomien toimittaja Teemu Muhonen sekä Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härkönen.

Björkqvist kirjoitti Long Play -verkkojulkaisuun reportaasin Suomesta käännytetyistä nigerialaisista naisista. Hanska ja Muhonen kirjoittivat kirjan Suomen eläkejärjestelmästä ja Härkönen paljasti Turun Sanomissa Turun kaupungin vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla tapahtuneen potilaiden kaltoinkohtelun. Lehtonen ja Ainola puolestaan kirjoittivat Iltalehteen jutun sähköautojen hankintatukien käytöstä.

Suosittelemme sinulle