Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Yli miljardi euroa voittoa takonut Nordea harkitsee yhä pääkonttorin siirtoa Suomeen

Nordea kertoo edelleen tutkivansa mahdollisuuksia muuttaa pääkonttorinsa Tukholmasta Tanskaan tai Suomeen.

Pankkikonserni Nordean trading-sali kuvattuna Helsingissä 28. maaliskuuta 2017.
Pankkikonserni Nordean trading-sali kuvattuna Helsingissä 28. maaliskuuta 2017. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
STT–Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Finanssikonserni Nordean liikevoitto oli tammi–maaliskuussa 1,102 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin se oli 1,006 miljardia. Kasvua oli 10 prosenttia.

Konsernijohtaja Casper von Koskull arvioi, että maailmantalouden kasvu on kiihtymässä ja kasvua on odotettavissa myös Nordean kotimarkkinoilla. Von Koskull uskoo, että merkittävät poikkeamat Pohjoismaiden kasvulukujen välillä ovat todennäköisesti kaventumassa.

Konsernijohtajan mukaan Nordean alkuvuoden kasvua ovat siivittäneet erityisesti palkkiotuotot. Lisäksi sijoitusten arvon nousu on kasvattanut finanssikonsernin varallisuuden arvoa.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä myös kulut kasvoivat edellisvuoteen verrattuna. Niitä kasvattivat muun muassa riskienhallintaan tehdyt investoinnit.

Alkuvuonna esillä on ollut Nordean uhkaus siirtää pääkonttorinsa pois Tukholmasta, jos Ruotsin hallitus korottaa suunnitelmansa mukaan kriisinratkaisurahaston maksuja. Von Koskull sanoo tiedotteessaan, että Nordea aikoo tarkastella mahdollisuuksia muuttaa Tanskaan tai Suomeen, mutta samalla jatkaa keskusteluja Ruotsin hallituksen kanssa.

Casper von Koskull
Casper von Koskull Kuva: Anders Wiklund / EPA

Von Koskull arvioi, että Ruotsin hallituksen politiikka on viime vuosina ollut vaikeasti ennakoitavaa.

Suosittelemme