Hyppää sisältöön

Petteri Koponen: Hyvä MM-karsinta-arpa

Sunnuntaina arvottiin MM-karsintalohkot vuoden 2019 MM-kisoihin. Mielestäni saimme hyvän lohkon, kirjoittaa Petteri Koponen.

Petteri Koponen Kuva: Tomi Hänninen
Yle Urheilu

Lohkoomme arvottiin Tshekki, Islanti sekä esikarsinnan kautta mukaan nouseva lohkovoittaja. Mielestäni lohko on hyvä. Kun katsoo joitain toisia lohkoja, niin kyllä siellä on vielä kovempia lohkoja ja kovempia maita. Lisäksi Tshekki ja Islanti ovat faneille hyviä maita lähteä katsomaan pelejä.

Lohko ei ole kuitenkaan missään nimessä helppo. Islannista saamme jo vähän tuntumaa tulevissa EM-kisoissa ja Tshekki on tosi kova joukkue, joka pelasi viime EM-kisoissa erittäin hyvin. Siellä ovat muun muassa Tomas Satoransky ja Jan Vesely, jotka ovat tosi kovia pelaajia. Saa nähdä kuitenkin miten NBA vaikuttaa asiaan, mutta sen näkee sitten. Joka tapauksessa tämä oli meille hyvä arvontatulos ja mielestäni voimme taistella lohkovoitosta.

MM-karsintajärjestelmä muuttui, sillä aiemmin kisoihin pääsi EM-kisojen menestyksen ja villin kortin kautta. Nyt karsinnassa on menty lähemmäs futista siinä, että karsinnat on jaoteltu kauden lomaan ja EM-kisatkin siirtyvät tämän vuoden jälkeen pelattavaksi neljän vuoden välein kahden vuoden sijaan.

Pidän uutta karsintajärjestelmää ihan hyvänä ja on kiva päästä kesken kauden käymään kotona ja kokoontumaan maajoukkueen kanssa. Samalla se on kuitenkin hyvin rankkaa, sillä jatkossa on tiettävästi suunniteltu, että Euroliigassa pelaavat joukkueet joutuvat urakoimaan kahden kuukauden ajan kaksi Euroliigan peliä viikossa maaottelutaukojen takia. Kotimaan sarja mukaan lukien se on kolme peliä viikossa. Se on aika rankka puristus niille, jotka pelaavat maajoukkueissa.

On hyvä, että maajoukkuetoiminta siirtyy ympärivuotiseksi ja sitä kautta pysyy tatsi maajoukkueeseen ja kavereihin. Myös kesä on aiempaa vapaampi, ja siinä mielessä olisin toivottanut tämän uudistuksen tervetulleeksi jo aiemmin. Nyt kesällä ei varmasti ole aivan niin pitkiä maajoukkuerutistuksia, niin ehtii hieman enemmän nauttimaan kesästäkin.

Kiinan kisoissa nähdään 32 maata entisen 24 sijaan ja niistä 12 tulee Euroopasta. Mielestäni oli oikea linjaus ottaa enemmän maita, sillä taso on erittäin laaja eikä helppoja pelejä ole yhtään. Oman mielenkiintonsa karsintoihin tuo se, ettei NBA-pelaajia tulla näkemään kaikissa peleissä. Meillä se ei välttämättä vaikuta niin paljon, mutta esimerkiksi Ranskalla on noin 10 NBA-pelaajaa yleensä joukkueessaan. Siinäkin mielessä meillä on hyvä tilanne. Uskon täysin mahdollisuuksiimme päästä MM-kisoihin.

Petteri Koponen

Suosittelemme sinulle