Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Yksityisasunnosta Vantaalta löytyi valtavasti järeitä laittomia aseita

Poliisi epäili huumausainerikosta, mutta löysikin kotietsinnässä valtavan määrän erilaisia aseita. Osa niistä oli laittomia.

Rynnäkkökivääri.
Takavarikoitujen luvattomien aseiden joukossa oli muun muassa sarjatulta ampuva rynnäkkökivääri. Kuva: Poliisi
Varpu Helpinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Uudenmaan poliisi on takavarikoinut Vantaalla huomattavan määrän laittomia aseita: rynnäkkökiväärin, katkaistun haulikon, konepistoolin ja useita käsiaseita.

Poliisi teki huumausainerikosepäilyyn liittyvän kotietsinnän yksityisasuntoon viime kuussa Vantaalla. Huumausaineita asunnosta ei epäilyistä huolimatta löytynyt; sen sijaan löytyi valtavasti erilaisia ampuma-aseita.

Poliisi takavarikoi aseita yhteensä 35. Osaan aseista epäillyllä oli asianmukainen hallussapitolupa, mutta suurimpaan osaan lupaa ei ollut.

Lisäksi osa luvattomista aseista oli sellaisia, joihin lupaa ei voisi edes saada.

Takavarikoitujen luvattomien aseiden joukossa oli muun muassa sarjatulta ampuva rynnäkkökivääri, katkaistu haulikko sekä konepistooli ja useita käsiaseita.

Aseiden lisäksi asunnosta takavarikoitiin huomattava määrä patruunoita, patruunalippaita sekä muita aseen osia.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä ampuma-aserikoksena. Luvallisesti hallussa olleiden aseiden osalta asian käsittely jatkuu lupaharkintamenettelynä.

Tutkinnassa poliisi selvittää aseiden toimintakuntoisuuden lisäksi, onko jokin luvattomasti hallussa olleista aseista mahdollisesti anastettu ja miten ne ovat kulkeutuneet epäillyn haltuun.

Rikoksesta epäilty on keski-ikäinen mies.

Vantaalta yksityiskodista takavarikoitu ase.
Kuva: Poliisi
Vantaalta yksityiskodista takavarikoituja aseita.
Kuva: Poliisi
Vantaalta yksityiskodista takavarikoituja aseita.
Kuva: Poliisi

Suosittelemme