Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Finanssiryhmä OP ryhtyy tarjoamaan yhteiskäyttöautoja

OP ryhtyy BMW:n ja Sixtin franchisingkumppaniksi. Parin viikon kuluttua yrityksen autoon voi hypätä pääkaupunkiseudulla mobiilisovelluksen kautta.

Osuuspankin logo.
Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle
Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen suurin finanssiryhmä OP ryhtyy yhteistyöhön autovalmistaja BMW:n ja autovuokraaja Sixtin kanssa. Pankki aloittaa pääkaupunkiseudulla Drive Now -yhteiskäyttöautopalvelun, joka on BMW:n ja Sixtin yhteisyritys.

Halukkaat saavat käyttöönsä BMW:n tai Minin ajominuutteihin perustuvalla maksulla. Minuutti maksaa 57 senttiä. Itseään lähimmän auton voi etsiä mobiilisovelluksen kautta. Palvelun autoja on tarkoitus löytyä parin viikon kuluttua 150 Helsingistä, Espoon Leppävaarasta ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Minuuttimaksu sisältää kaiken tarvittavan, Drive Now -autoa ei tarvitse pestä tai tankata. Hintaan sisältyvät myös pysäköinti ja vakuutus.

Helsingissä auton voi pysäköidä käytön jälkeen asukaspysäköinnille sallitulle paikalle ja Espoossa yhteiskäyttöautojen pysäköintipaikoille.

– Yhteiskäyttö korvaa omistusauton tai perheen toisen auton tarpeen. Se lisää myös joukkoliikenteen käyttöä, kommentoi OP:n liikumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

OP on tarjonnut viime vuodesta lähtien sähköautonvuokrausta OP Kulku -palvelussaan.

Drive Now -autoja on käytössä 11 Euroopan kaupungissa. Suomessa palveluun rekisteröityvä voi käyttää autoja myös muissa maissa myöhemmin tänä vuonna. Drive Now -sovellusta käyttää yli 870 000 ihmistä.

Jo aiemmin pääkaupunkiseudulla on ollut mahdollista ajaa vastaavien palveluiden autoilla: Go Now toimii samantyyppisesti kuin Drive Now. Suomalaisen Maas Globalin Whim puolestaan yhdistää autonvuokrauksen, vertaisvuokrauksen ja Helsingin seudun liikenteen matkakortin. Ekorent-yritys puolestaan keskittyy sähköautojen vuokraukseen. Omaa autoaan voi vuokrata vertaisvuokrauspalvelu Shareit Blox Carissa.

Suosittelemme