Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Turvapaikanhakijat osoittaneet jo kaksi päivää mieltään Kouvolassa – haluavat lisää rahaa

Mielenilmaus on sujunut rauhallisesti ja yön asukkaat ovat viettäneet sisällä nukkumassa.

Hotelli Kantrin ulkosivu
Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Minna Kaipainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Osa Hotelli Kantrin tiloissa toimivan vastaanottokeskuksen asukkaista on tyytymättömiä heille maksettavan vastaanottorahan määrään Kouvolan Inkeroisissa.

Asukkaat aloittivat keskiviikkona mielenilmauksen vastaanottokeskuksen ulkopuolella. Mielenilmaus jatkuu nyt toista päivää. Yöksi asukkaat ovat kuitenkin palanneet sisälle nukkumaan.

– Mielenilmaus on ollut rauhallinen. Siihen osallistuu vain osa asukkaista ja osa heistäkin käy välillä sisällä vastaanottokeskuksessa, sanoo Inkeroisten vastaanottokeskuksen johtaja Markku Pikkarainen.

Turvapaikanhakijoiden kanssa on puhuttu tilanteesta ja heille pyritään selittämään, että vastaanottorahan suuruudesta päättää Maahanmuuttovirasto. Asukkaat eivät kuitenkaan ilmeisesti ole kannelleet asiasta Maahanmuuttovirastoon.

– En tiedä syytä, miksi tyytymättömyys ilmeni juuri nyt. Vastaanottorahan suuruus tuodaan heille esille jo alkuinfon yhteydessä asukkaan saapuessa vastaanottokeskukseen, sanoo Hoivapalvelu Metsätähti Oy:n toiminnasta vastaava johtaja Markku Pikkarainen.

Vastaanottokeskuksen myöntämä ja valtion rahoista maksettava taloudellinen tuki on tarkoitettu välttämättömiä perustarpeita varten. Tuen määrä vaihtelee vajaasta 200 eurosta hieman reiluun 300 euroon, jos aterioita ei tarjota. Ateriat vähentävät tuen määrää.

Inkeroisten vastaanottokeskus valmistaa asukkailleen ruoan, jolloin vastaanottoraha on pienempi.

Hoivapalvelu Metsätähden ylläpitämässä vastaanottokeskuksessa on 113 turvapaikanhakijaa.

Suosittelemme sinulle