Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Suomalainen kalsarikännit-ilmiö innoittaa jo pelialaakin – nainen ja mies kamppailevat kaukosäätimestä

Peliala kisaa yhä tiukemmin ajankohtaisista ilmiöistä. Juuri Ruotsissa pelimessuilla esitellyssä tietokonepelissä nähdään suomalaista kalsarikännäilyä.

Firetail Games Oy:n toimitusjohtaja Kim Ordén ja pääsuunnittelija Ville Lapakko.
Firetail Games Oy:n toimitusjohtaja Kim Ordén ja pääsuunnittelija Ville Lapakko. Kuva: Janne Ahjopalo / Yle
Janne Ahjopalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuun tiedepuiston pelihautomossa kuuluu nauru, kun Firetail Games Oy:n toimitusjohtaja Kim Ordén, 24, ja pääsuunnittelija Ville Lapakko, 25, kokeilevat uutuspelinsä demoversiota ohjaimet käsissään.

– Toki onhan molemmilla kalsarikänneistä käytännön kokemusta. Mutta alun perin meillä oli ajatus tehdä viikinkiteemainen peli. Brittiläinen pelisuunnittelija kuitenkin sparrasi, että kannattaa erottua. Ja siitä se lähti, kertoo Ordén alkuvaiheista.

Voittona on pääsy takaisin omaan tylsään elämään.

Kim Ordén

Läppärin ruudulla hyppivät hahmot ovat perin suomalaiset: nainen pörrösukissa pyjamassaan ja suomileijona-tatuoitu mies pitkissä kalsareissaan lätkäkypärä päässä.

Nainen ja mies kamppailevat kaukosäätimestä, jotta pääsevät uudelle tasolle. Näkymänä ovat tv-ohjelmia jäljittelevät pelikentät.

– Voittona on pääsy takaisin omaan tylsään elämään. Meillä ideointia on tiukasti kilpaillulla pelialalla helpottanut kummankin tausta amatöörielokuvien tekijöinä, paljastaa Ordén.

Emojit
Ulkoministeriön luomat Suomi-emojit. Kuva: Ulkoministeriö

Juopottelua ruotsalaissilmille

Joensuulaisfirman kehittämä_ Kalsarikännit – The Masters of the TV-World_ on esimerkki pelistä, joka haistelee tarkoin uusia trendejä. Suomalaista juopottelutapaa kuvaavaa demoa esiteltiin hiljattain Ruotsin Malmössä Nordic Game 2017 -messuilla.

Kotoisaa oleskelua kuvaava hyggeily on jo suurimman hypetyksensä saanut – nyt kansainvälisestikin huomiota on herättänyt alkoholin nauttiminen kotioloissa alusvaatteisillaan. Kalsarikänneistä on luotu maailmalla ihastusta herättäneet emoji-symbolit.

– Paskimmat ideat on parhaita, pamauttaa toimitusjohtaja Kim Ordén huvittuneena.

Pelialan kuumin kasvu on ainakin toistaiseksi takanapäin, vaikka näkymät ovatkin vakaat. Suomen peliala kasvoi vuonna 2016 maltillisesti ja kaipaa lisää työvoimaa, kertoo tuore selvitys.

Suosittelemme sinulle