Hyppää sisältöön

Vantaan kaupungin entinen työpajapomo tuomittiin sakkoihin – Teetti pajalaisilla remonttinsa

Vantaan työpajatoimintaa johtanut projektipäällikkö teetätti työpajatoimintaan osallistuvilla remonttitöitä ilman korvausta muun muassa kotonaan ja vanhempiensa luona.

Työkaluja vanerilevyn päällä.
Kuva: Peter Frank / Fancy
Susanna Siironen

Vantaan Korsossa sijaitsevan valmennustalo Valon entinen projektipäällikkö on tuomittu maksamaan 25 päiväsakkoa eli 725 euroa luottamusaseman väärinkäytöstä. Syyttäjä vaati naiselle 60 päivän ehdollista vankeustuomiota.

Projektipäällikkö oli muun muassa teettänyt pajalaisilla remonttitöitä omassa ja vanhempiensa kotona vuosina 2011–2012. Nainen tilasi elokuussa ja syyskuussa 2011 pajaohjaajan ja kuusi pajalaista tekemään salaojitusta omaan kotiinsa. Helmikuussa 2012 nainen teetätti pintaremontin vanhempiensa kotona. Projektipäällikkö ei maksanut kummastakaan työstä korvausta.

Lisäksi projektipäällikkö teetätti yhden omakotitalon remontin keväällä 2012. Aiemmassa käsittelyssä syyttäjä arvioi remontin arvoksi yli 15 000 euroa, mutta tarkensi pääkäsittelyssä remontin arvon olevan reilut 4 300 euroa. Työstä maksettiin vain 1 000 euroa.

Projektipäällikkö irtisanoutui väärinkäytösten tultua ilmi vuonna 2013.

Projektipäällikön esimies oli käräjäoikeudessa syytettynä virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta syyte hylättiin. Projektipäällikön esimies on siirretty jo aiemmin muihin tehtäviin.

Molemmat syytetyt kiistivät syytteet. Käräjäoikeuden päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Suosittelemme sinulle