Hyppää sisältöön

Video: Presidentti Koiviston viimeinen matka alkoi Narvan marssin soidessa

Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle.

Uutisvideot: Presidentti Koiviston viimeinen matka alkoi Narvan marssin soidessa
Uutisvideot: Presidentti Koiviston viimeinen matka alkoi Narvan marssin soidessa
Riikka Jauhiainen

Presidentti Mauno Koiviston viimeinen matka kohti Hietaniemen hautausmaata alkoi Narvan marssin soidessa. Saattoväki seurasi arkkua kirkosta ulos lähiomaisten sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion johdolla päätössoiton soidessa. Narvan marssin soitti Kaartin soittokunta.

Arkun tullessa ulos Tuomiokirkon ovista kunniakomppanian päällikkö komensi kunniaosoituksen. Arkku kannettiin kirkon välitasanteella odottavan auton luokse. Arkunkantajat asettuivat arkun ympärille osoittamaan kunniaa. Tuomiokirkon edustalla oli myös Kaartin jääkärirykmentin asettama kunniakomppania.

Surusaaton viimeisen auton kadottua näkyvistä, kunniakomppanian päällikkö komensi kunniaosoituksen päättyneeksi ja soittokunta lopetti Narvan marssin soittamisen. Arkunkantajina kirkosta toimivat palveluksessa olevat kenraalit ja amiraalit.

Siunaustilaisuuden jälkeen surusaatto lähtee liikkeelle Tuomiokirkolta.

Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle klo 15.

Narvan marssi on perinteinen surumarssi, joka soitetaan etenkin sotilashenkilöiden hautajaisissa. Koivisto oli sotilasarvoltaan alikersantti. Hän oli myös sotaveteraani.

Suosittelemme sinulle