Hyppää sisältöön

Presidentti Mauno Koiviston haudalle virtaa kävijöitä ympäri Suomen

Eilen haudatun presidentti Mauno Koiviston haudalle saapui vielä perjantaina päivällä sankoin joukoin ihmisiä.

Mauno Koiviston hauta Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Tommi Kolehmainen

Helatorstaina Hietaniemen hautausmaalle haudatun presidentti Mauno Koiviston haudalle virtasi vielä perjantaina päivällä ihmisiä kunnioittamaan edesmennyttä presidenttiä.

Keskipäivällä haudan ympärillä parveili kymmenittäin ihmisiä ottamassa valokuvia ja laskemassa kukkia haudalle. Paikalla tunnelma vaikutti rauhalliselta. Vielä eilen illallakin hautajaisten jälkeen haudalle oli ollut satojen ihmisten jono.

Mauno Koiviston hauta Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä.
Presidentti Mauno Koiviston hauta Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Hautausmaalle oli saavuttu myös kauempaa jättämään presidentille viimeiset terveiset. Jyväskylästä Helsingissä vieraileva Ulla Kovanen oli tyytyväinen, että ehti matkansa aikana vierailla haudalla.

– Upeaa, että nuo kukat ovat tallella vielä. Ihmiset saavat kuvata niitä ja jättää tervehdykset Mauno Koivistolle, Kovanen sanoi.

Moni paikallaolija oli seurannut hautajaisia edellispäivänä televisiosta, mutta päätti vasta tänään tulla paikalle. Malla Kaeste halusi nähdä vielä kauniisti kukkivat kukat ja hyvästellä presidentin.

– Pientä tungosta on, mutta ei mitään häiritsevää, Kaeste kuvaili.

Presidentti Koiviston surusaattue eteni eilen Tuomiokirkon siunaustilaisuudesta läpi keskustan Hietaniemen hautausmaalla tapahtuneeseen hautaanlaskuun. Kulkuetta seurasi kaduilla kymmeniätuhansia ihmisiä.

Hautajaisia seurattiin eilen Ylen eri palveluissa runsain määrin. TV1:n suoraa televisiolähetystä seurasi enimmillään 1,183 miljoonaa katsojaa.

Suosittelemme sinulle