Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Arsenalin ja Wengerin vaikea kausi huipentui FA Cupin voittojuhliin - katso maalikooste

Arsenal voitti FA Cupin finaalissa Chelsean 2-1. (Kuvalähde: Viasat)

Valioliiga: Arsenal voitti Chelsean FA Cupin finaalissa
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Arsenal ja paljon parjattu valmentaja Arsene Wenger saivat balsamia haavoilleen alakanattiin sujuneen liigakauden jälkeen. Viidenneksi Englannin Valioliigassa jäänyt Arsenal voitti FA Cupin, kun iigamestari Chelsea kaatui finaalissa 2-1.

Arsenal hallitsi täysin varsinkin ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Ottelun avausmaali syntyi jo neljännellä minuutilla. Kamppailuun saatiin heti draamaa, sillä osuma hyväksyttiin vasta tuomareiden neuvottelun jälkeen. Alexis Sanchez nosti pallon rangaistusalueelle, jossa Aaron Ramsey oli selvästi paitsioasemassa. Ramsey ei kuitenkaan pelannut palloa, vaan Sanchez juoksi paikalle ja laukoi pallon itse verkkoon. Tilanteesa oli myös Sanchezin käsivirhe lähellä.

Avustava tuomari nosti lipun pystyyn, mutta päätuomari Anthony Taylor meni neuvottelemaan avustavan kanssa ja hyväksyi osuman.

Arsenalilla oli pian maalin jälkeen pari loistavaa paikkaa lisätä johtoaan. Chelsean Gary Cahill pelasti Mesut Özilin laukauksen lähes maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin Danny Welbeckin pusku osui tolppaan ja Ramsey ei aivan onnistunut jatkamaan palloa maaliin.

Chelsean tilanne vaikeutui entisestään toisella puoliajalla, kun Victor Moses sukelsi rangaistusalueella ja sai ansaitusti keltaisen kortin. Se oli hänelle jo toinen, joten mies ajettiin ulos.

Vajaamiehinen Chelsea nousi kuitenkin tasoihin. Diego Costa laukoi pallon Arsenal-puolustuksen keskeltä ohi David Ospinan 76. minuutilla.

Chelsean ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Aaron Ramsey puski juuri kentälle tulleen Olivier Giroud'n syötöstä Arsenalin jälleen johtoon. Tällä kertaa johto kesti loppuun asti.

Arsenalille cupin mestaruus oli kolmas neljään vuoteen ja ennätyksellisesti 13:s yhteensä. Wengerille cup-mestaruus oli seitsemäs, joka on myös ennätys.

Suosittelemme sinulle