Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Atte Jääskeläinen: Yle ei lähde Julkisen sanan neuvostosta mihinkään

Helsingin Sanomien mukaan Jääskeläinen vihjasi Ylen voivan lähteä Julkisen sanan neuvostosta. Jääskeläisen mukaan kyseessä oli teoreettinen heitto, eikä edes vihjaus.

Atte Jääskeläinen
Atte Jääskeläinen Kuva: Derrick Frilund / Yle
Hanna Hanhinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan Yle ei ole lähtemässä Julkisen sanan neuvostosta (JSN) mihinkään.

Helsingin Sanomat kirjoitti sunnuntaina Jääskeläisen vihjaavan lehden haastattelussa, että Yle voi irtaantua Julkisen sanan neuvostosta.

Jääskeläisen mukaan kyseessä ei ollut edes vihjaus vaan lähinnä teoreettinen heitto.

Jääskeläisen mukaan hänen lausumansa liittyi keskusteluun, jossa hän korosti, että Ylen journalistisesta linjasta ja eettisistä periaatteista pitää voida päättää Ylessä ja Ylellä pitää olla oikeus määrittää ne itse.

– Halusin alleviivata sitä, Ylellä pitää olla oikeus päättää itse omasta journalistisesta linjastaan, ja myös oikeus noudattaa itse asiassa tiukempia sääntöjä esimerkiksi virheen korjaamisessa kuin alalla yleisesti noudatetaan ilman että siitä seuraa epäilyksiä, että alistuisimme poliittiseen painostukseen, Jääskeläinen sanoo.

Julkisen sanan neuvosto on toimittajien ja kustantajien perustama elin, joka tulkitsee hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Suosittelemme