Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kun kaupan etukortin omistaja kuolee, mitä tapahtuu bonuksille?

Kaupan etukortti sulkeutuu, kun sen omistaja kuolee. Perilliset voivat saada kertyneitä etuja, mutta se vaatii hiukan vaivaa, kerrotaan kahdesta suurimmasta kaupparyhmästä.

Etukortit.
Kuva: Derrick Frilund / Yle
Tiina-Leena Kurki
Avaa Yle-sovelluksessa

Osuuskauppa sulkee vainajan S-etukortin, kun tieto asiakasomistajan kuolemasta on tullut väestötietojärjestelmästä.

Osuusmaksu on huomioitava perunkirjoituksessa. Vainajan kuolinpesä saa kirjeen, jossa on muun muassa ohjeet, miten perunkirjoituksessa pitää huomioida maksettu osuusmaksu sekä mahdolliset vainajan varat ja velat S-pankissa sekä miten perunkirjoituksessa tarvittavat tosite osuusmaksusta ja saldotodistukset tilataan.

Asiakasomistajuus voidaan sanoa irti tai siirtää toiselle. Kuolinpesä saa myös ohjeita, miten perunkirjoituksen jälkeen vainajan asikasomistajuus joko irtisanotaan tai siirretään toiselle henkilölle vuoden kuluessa kuolemasta. Tämän voi tehdä kuolinpesän hoitaja, kun hän on saanut siihen muilta perän osakkailta valtuuksen. Tähän tarvitaan myös vainajan perukirja, josta selviävät pesän osakkaat.

**K-ryhmässä Plussa-asiakkuus päättyy, **kun tieto pääkortinhaltijan kuolemasta tulee Postin rekisteristä. Tämän jälkeen pääkortinhaltijan ja rinnakkaiskortinhaltijoiden asiakkuus päättyy. Rinnakkaiskortinhaltijoiden kuolintiedoista tietoa ei Postilta tule, vaan pääkortinhaltijan tulee ilmoittaa siitä.

Kertyneet pisteet eivät siirry kenellekään. Asiakassopimus on ollut pääkortinhaltijan ja Keskon välinen, joten kertyneitä Plussa-pisteitä ei siirretä kenellekään. Perikunta voi pyytää kertyneet Plussa-rahat perikunnan tilille esittämällä perukirjan.

Suosittelemme