Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Robinin Hulahula-hitin sanoitus kirvoittaa kritiikkiä – sopiiko lasten laulutapahtumaan?

Lasten ja nuorten idoli Robin esittää Joensuussa alakoululaisten laulutapahtumassa kappaleen, jonka sanoitus herättää keskustelua puolesta ja vastaan.

Robinin Hulahula-musiikkivideo.
Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta.
Janne Ahjopalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Laulaja Robinin hitti Hulahula on pääosassa Ylen kuusiosaisessa tv- ja radiosarjassa, joka huipentuu juhannusaaton yhteistanssiin. Kappale nähdään myös Robinin esittämänä alakoululaisten suuressa laulutapahtumassa Suomen suven avauksessa Joensuussa perjantaina 2. kesäkuuta.

Sanoituksessa mainitaan muun muassa vesipisarat iholla, rikkirevityt farkut, lanteiden pyöriminen ja vartalolla tehtävä silmukkaliike.

Joensuussa on noussut kappaleesta pienoinen kohu sosiaalisessa mediassa, sillä osa vanhemmista kokee, ettei Hulahulan sanoitus sovellu lasten laulutapahtumaan, joka kerää Laulurinteelle 6 500 alakoululaista ja jopa 15 000 hengen yleisön.

Yle näyttää Suomen suven avauksen suorana lähetyksenä Yle Areenassa.

Asiasta oli sanomalehti Karjalaisessa 28. toukokuuta huolestuneen äidin kirjoitus, joka sai kaupunginvaltuutettu Marjatta Rädyn (ps.) kiinnittämään huomiota kappaleen sanoitukseen.

Kappale on ja pysyy laulutapahtumassa

Hulahulasta hermostunut Marjatta Räty on nyt vaatinut kappaleen poistamista Suomen suven avauksesta. Räty on käynyt jo Joensuun kaupunginjohtajan ja varhaiskasvatus- ja koulutusjohtajan juttusilla sekä soittanut kaupunginhallituksen puheenjohtajalle.

– Hulahula on sopimaton valinta lasten tilaisuuteen. Robin on lapsille idolina kuin puolijumala, sanoo Räty.

Joensuun kaupunki ei ole poistamassa hittiä laulutapahtumasta.

– Lapset odottavat kovasti Robinin esiintymistä. En henkilökohtaisesti näe kappaletta siinä valossa, kuin asia on julkisuuteen tuotu, toteaa varhaiskasvatus- ja koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

Robin on lapsille idolina kuin puolijumala.

Marjatta Räty

Hulahula-kampanjan tuottajan Markku Mastomäen mielestä kappale ei ylitä huonon maun rajaa.

– Kun kappale valmistui, kuuntelimme sitä tarkkaan ja luimme sanoja. Kyseessä on itse asiassa aika kesy kappale, toteaa Mastomäki.

Marjatta Räty on aiemminkin ollut huolestunut populaarikulttuurin ilmiöistä: hän vaati vuonna 2014 Ilosaarirockin esiintyjälistaan ennakkosyyniä nähtyään laulaja Olavi Uusivirran suutelevan miespuolisia bändikavereitaan. Tuolloin Räty oli kristillisdemokraatti.

Suosittelemme sinulle