Hyppää sisältöön

Kajaanin Hokki hakeutuu konkurssiin: "Pelaajasopimukset puretaan välittömästi"

Hokin suurimmat velkojat ovat Kajaanin kaupunki ja verottaja. Kaupungin velka on noin 140 000 euroa ja verovelka noin 309 000 euroa.

Kajaanin Hokin peli
Kajaanin Edustushokin velat ovat peräisin kymmenen vuoden tappiollisista tuloksista. Pelaajien sopimukset päättyvät heti. Kuva: Kimmo Hiltunen / Yle
Jonna Karjalainen

Kajaanin Edustushokki ry on päättänyt hakeutua konkurssiin talousvaikeuksiensa vuoksi. 

– Nykyiset pelaajasopimukset tulevalle kaudelle puretaan välittömästi. Pelaajat voivat vapaasti hakea uutta seuraa ja sopimusta tulevalle kaudelle. Lisäksi kajaanilaisella edustusjääkiekkoilulla olisi mahdollisuus nopeallakin aikajänteellä järjestäytyä uudelleen ja hakea paikkaa Jääkiekkoliiton kilpailusarjoissa, seura tiedotti tiistaina.

Edustushokki ry:n puheenjohtajan Seppo Pussisen mukaan seuran velat ovat peräisin kymmenen edellisen vuoden tappiollisista tuloksista, joista ainoastaan kauden 2015–2016 tulos oli voitollinen.

Hokin suurimmat velkojat ovat Kajaanin kaupunki ja verottaja. Kaupungin velka on noin 140 000 euroa ja verovelka noin 309 000 euroa. Lisäksi seuralla on muita velkoja, joiden yhteissumma on noin 80 000 euroa.

– Velkataakka, niiden korot sekä perintäkulut ovat kasvaneet niin suureksi, että ne ovat syöneet koko ajan toimintapääomaa hyvin merkittävästi. Toiminnan jatkaminen tässä tilanteessa on käynyt mahdottomaksi, Hokki kertoo tiedotteessaan. 

Lisenssi karille verovelan vuoksi

Kajaanin Edustushokki ry sai viime viikolla Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitealta päätöksen, jossa seuralle ei myönnetty Mestis-lisenssiä tulevalle pelikaudelle.

Lisenssin eväämiseen vaikutti muun muassa se, että seuran verovelka on kasvanut jatkuvasti.

Mestiksen kilpailusääntöjen mukaisesti velka saa kasvaa vain yhtenä kautena. Seuraavalla hakukerralla se saa olla saman verran kuin verovelan kasvua edeltäneellä kaudella.

Lisenssikomitean mukaan edes maksuohjelma ei pelasta seuran tilannetta, vaan aiheuttaisi suuren riskin, ettei seura pysty suoriutumaan alkavasta lisenssikaudesta.

Puheenjohtaja Seppo Pussisen mukaan vaaditaan valtava työ, että seuran tilanne voidaan palauttaa nykyiselle tasolle.

– Tämänhetkinen tilanne on tietysti suuri menetys kajaanilaiselle jääkiekkoväelle ja koko Kajaanille perinteisenä Mestis-paikkakuntana. Kaikkia vaikutuksia ei varmasti voida vielä arvioida, sen näyttää tulevaisuus.

Suosittelemme sinulle