Hyppää sisältöön

Hallintoneuvosto: Yle voi jatkaa alueuutisten tarjontaa verkossa – Ei pidetä markkinahäirikkönä

Asiasta tehtiin päätös tänään tiistaina.

Yle liput.
Kuva: Derrick Frilund / Yle
Mikael Mikkonen

Yle voi jatkaa alueellisten verkkouutispalveluiden tarjontaa ja personointipalveluiden kehittämistä. Eduskunnan nimittämän hallintoneuvoston ennakkoarviointi on valmistunut ja se päätti asiasta kokouksessaan tänään tiistaina. Arvioinnin yhteydessä pyydettiin lausunnot muun muassa alueellisilta uutistoimijoilta

– Yksinkertaistettuna se tarkoittaa sitä, että alueuutisia verkossa ei ennakkoarvioinnin perusteella pidetty markkinahäirikkönä. Enemmänkin nähtiin se arvo, joka alueuutisilla on demokratian ja tasavertaisuuden kannalta, kertoo Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko.

– Eli alueuutisten merkitys koettiin tärkeäksi myös verkossa.

Ennakkoarvioinnin lausunnoissa todetaan muun muassa, että Ylen alueellisen verkkouutistarjonnan supistaminen tai lopettaminen todennäköisesti tai ainakin mahdollisesti heikentäisi kansalaisten mahdollisuuksia saada alueellisia uutispalveluja.

Suomalaisia tavoitettu hyvin

Kataja-Rahko mukaan alueellisella uutistoiminnalla ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa mitään suurempia muutoksia. Hänen mukaansa kuitenkin pohditaan, tarjoaako tilanne nyt uusia mahdollisuuksia vai jatketaanko kuten ennenkin.

– Olemme keskittyneet lähinnä siihen, että teemme mahdollisimman mielenkiintoista ja relevanttia sisältöä. Ja tietysti kehitysosasto miettii, millä tavalla palveluja voidaan kehittää jatkossakin. Alueellisilla sisällöillä on tavoitettu suomalaisia tosi hyvin.

Ennakkoarviointi on Yle-laissa hallintoneuvostolle annettu velvoite arvioida olennaisia muutoksia Ylen julkisessa palvelussa. Hallintoneuvosto on Yleisradion ylin päättävä elin.

Suosittelemme sinulle