Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Putkistoja valmistavalle Fineweldille taas suurtilaus Ruotsiin

Kokkolalaisfirma toimittaa putkisillat BillerudKorsnäsille.

Kuvassa Fineweldin putkia.
Kuvassa Fineweldin putkia. Kuva: Fineweld
Sari Vähäsarja
Avaa Yle-sovelluksessa

Teollisuusputkistoja ja teräsrakenteita valmistava Fineweld ja BillerudKorsnäs ovat sopineet putkisiltojen toimittamisesta BillerudKorsnäsin Gruvön tuotantoyksikköön Ruotsiin. Kyseessä on kaikkiaan 5,7 miljardin kruunun (noin 580 miljoonan euron) projekti, jossa rakennetaan kokonaan uusi kartonkikone. Fineweld toimittaa koko investoinnin putkisillat.

Tilauksen arvoa ei julkisteta, mutta tämän kokoisissa toimituksissa tilauksen arvo on osapuolten mukaan yleensä yli 10 miljoonaa euroa.

Fineweldilla on parhaillaan meneillään vastaava toimitus vielä suurempaan, SCA:n Östrandin sellutehtaan investointiprojektiin. Tuon hankkeen kustannusarvio on 7,8 miljardia kruunua (noin 800 miljoonaa euroa). Fineweldin toimitus valmistuu kesällä juuri ennen uuden projektin alkua.

Toimitusjohtaja Matti Laitisen mukaan uusi tilaus työllistää yrityksen noin 100 työntekijää vuodeksi.

– Sopimus on tähän aikaan vuodesta ja tähän taloustilanteeseen hyvä, sanoo Laitinen.

BillerudKorsnäs on uusiutuvien pakkasmateriaalien valmistaja. Sillä on 4 300 työntekijää ja kahdeksan tuotantolaitosta pääosin Ruotsissa ja Suomessa.

Fineweld Oy puolestaan on yksi Pohjoismaiden suurimmista pitkälle esivalmisteltujen teollisuusputkistojen ja teräsrakenteiden valmistukseen ja asennukseen erikoistuneista yrityksistä. Putkistot ja teräsrakenteet kootaan Kokkolassa ja asennetaan paikalleen pienellä työmaamiehityksellä. Yrityksen erikoisosaamista ovat kaivos- ja prosessiteollisuuden putkisto-, teräsrakenne- ja laiteasennukset.

Suosittelemme sinulle