Hyppää sisältöön

Akaan valtuusto erotti kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren

Noin kolme neljäsosaa Akaan valtuutetuista oli sitä mieltä, että kaupunginjohtaja ei nauti valtuuston luottamusta.

Akaan kaupunginjohtajan irtisanomisasia ehti väistyvän valtuuston viimeiseen kokoukseen. Kuva: Kai Pohjanen / Yle

Akaan valtuusto on irtisanonut kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren. Valtuusto päätti äänestyksien jälkeen, että kaupunginjohtaja ei nauti valtuuston luottamusta ja hänet irtisanotaan.

Valtuusto hyväksyi äänin 32–10 (yksi tyhjä) kohdan, jossa valtuuston todettiin menettänneen luottamuksensa Viitasaareen. Irtisanomisesta jätettiin muutamia eriäviä mielipiteitä, mutta asia hyväksyttiin ilman äänestystä.

Noin kolme neljäsosaa valtuutetuista siis katsoi, että Viitasaari on menettänyt valtuuston luottamuksen. Irtisanomiseen vaadittiin kahden kolmasosan enemmistö.

Tilapäinen valiokunta valmisteli kaupunginjohtajan potkuja helmikuusta lähtien. Eroa vaatineiden valtuutettujen mielestä kaupunginjohtaja muun muassa laiminlöi edustustehtäviä ja epäonnistui asioiden täytäntöönpanossa.

Potkujen valmistelu pitkittyi, koska valiokunta ei pitkään aikaan tavoittanut Aki Viitasaarta antamaan lausuntoa asiaan. Yhdessä vaiheessa Akaan kaupunginhallitus vei kiistan jo poliisillekin, mutta poliisi ei ryhtynyt sovittelijaksi. Lopulta asia ehti väistyvän valtuuston viimeiseen kokoukseen.

Juttua korjattu 1.6.2017 kello 10.55: Irtisanomisesta ei äänestetty, vaikka jutussa niin alun perin väitettiin. Irtisanominen hyväksyttiin ilman äänestystä.

Suosittelemme sinulle