Hyppää sisältöön

Kemin työllisyyskampanja on löytänyt piilotyöpaikkoja

Vasta päättynyt Ammattilaiset Areenalla -työllisyyskampanja löysi kahden kuukauden aikana 20 piilotyöpaikkaa. Töitä kampanjan aikana on saanut neljä henkilöä.

Työnhakukampanja toteutettiin osana Kemin kaupungin ESR-rahoitteista työllisyys- ja elinvoimahanketta. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Kemin Ammattilaiset Areenalla -työllisyyskampanja on löytänyt kaksikymmentä piilotyöpaikkaa. Kampanjan aikana on otettu yhteyttä yli 700 yritykseen, lähinnä Kemi-Tornio -alueella. Työpaikkoja on siis aika harvassa.

– Kyllä näinkin voi luonnehtia, mutta siitä huolimatta tämäkin kertoo sen, että niitä työpaikkoja on, sanoo projektipäällikkö Hanna Alila.

Piilotyöpaikalla tarkoitetaan avointa työpaikkaa, josta yrittäjä ei ole aiemmin ilmoittanut.

Kampanjan aikana töitä neljälle

Kampanja kesti kaksi kuukautta ja sen aikana neljä henkilöä on saanut töitä. Alila sanoo, että yhdenkin työpaikan löytyminen luo positiivista virettä.

– Kyllä se luo uskoa. Työpaikkojen löytyminen ja yhdenkin henkilön työllistyminen tuo aina positiivista virettä. Ja työhän jatkuu. Mehän jatkamme osaajien hakemista kampanjassa löytyneisiin työpaikkojen.

Ammattilaiset Areenalla -työnhakukampanja toteutettiin osana Kemin kaupungin ESR-rahoitteista työllisyys- ja elinvoimahanketta, jota hallinnoi Kemin kaupungin työllisyyspalvelut.

Yrittäjät ja työnhakijat tapasivat

Kampanja huipentui 10. toukokuuta järjestettyyn rekrytointitilaisuuteen, johon ilmoittautui 40 työnantajaa. Työnhakijoita kampanjassa oli mukana 40.

– Yrittäjät kokivat hyväksi sen, että osaajiin oli mahdollista tutustua ennen rekrytointitilaisuutta. Työnhakijat tutustuivat myös sellaisiin yrittäjiin, joita ei oltu huomioitu aikaisemmassa työnhaussa. Lisäksi yrittäjätkin huomasivat, että työelämän ulkopuoleltakin löytyy ammattitaitoisia ihmisiä, Alila summaa.

Suosittelemme sinulle