Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

SVT:n naistoimittaja yhä ihmeissään - "SHL-pelaaja seisoi alastomana puolen metrin päässä"

Viime päivinä urheilussa on noussut julkisuuteen tapauksia, jossa naistoimittajat ovat joutuneet suorissa lähetyksissä seksuaalisen häirinnän kohteeksi.

Kuvakaapaus Expressenin sivuilta
Kuva: Kuvakaapaus Expressenin sivuilta
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tenniksen Ranskan avoimissa tv-skandaalin alkuviikosta aiheuttanut Maxime Hamou, 21, sai lähtöpassit Pariisin turnauksesta ahdisteltuaan Eurosportin nastoimittaja Maly Thomasia, joka piti Hamou'n käytöstä todella epämiellyttävänä.

Tätä ennen jalkapallon Euroopan liigan finaaliottelun alla Tukholmassa Ruotsin Eurosportin toimittaja Isabel Boltenstern joutui kuuden minuutin suorana tv-lähetyksen aikana neljä kertaa miespuolisten suutelijoiden häiritsemäksi.

SVT:n urheilutoimittaja Lovisa Giertta sanoo suoraan, että hänen ammatissaan seksuaalinen häirintä on valitettavan usein jopa arkipäivää.

- En usko, että on montaakaan naispuolista urheilutoimittajaa, joka ei olisi törmännyt tähän ikävään asiaan, sanoo Giertta suoraan SVT:n kulttuuriuutisten haastattelussa.

Ikävimmän kokemuksen Giertta koki ammattissaan jääkiekon parissa.

- Halusin haastatella pelaajaa, joka oli ratkaisut SHL:n ottelun. Samaan aikaan kun tein pukukopissa suoraa haastattelua, niin toinen pelaaja riisui itsensä alasti vain puolen metrin päässä silmäillen koko ajan, miten reagoisin tilanteeseen. Tapaus oli poikkeuksellisen epämukava ja olin ihan shokissa. Jälkikäteen olin lähinnä järkyttynyt, muistelee Giertta.     

SVT:n urheilutoimittaja ihmetteli myös sitä, että muut kopissa olleet pelaajat nauroivat ja pitivät tapausta hauskana.

- Kuvitelkaapa tilanne, jossa naispuolinen urheilija riisuisi itsensä miestoimittajan edessä. Niin ei vain tule koskaan tapahtumaan, se on jo ajatuksena niin absurdi, Giertta toteaa. 

Lähteet: SVT - Expressen

Suosittelemme sinulle