Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Suomen maajoukkueen tähti Noora Räty ammattilaiseksi Kiinaan – KHL:n nousukasseuran huimat satsaukset jatkuvat

Noora Rädyn ura jatkuu Yle Urheilun tietojen mukaan ensi kaudella Kunlun Red Starissa. Kunlun perustaa KHL-seuran rinnalle naisten joukkueen, joka pelaa Kanadan ammattilaissarjassa.

noora räty
Kuva: Tomi Hänninen
Sami Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinalaisseura Kunlun Red Star liittyi viime kaudeksi pikavauhdilla jääkiekon KHL-liigaan. Ensi kaudelle organisaatio laajenee myös naisten jääkiekkoon.

Kunlun Red Starin naiskiekkoprojektia on palkattu johtamaan yhdysvaltalaislegenda Digit Murphy. Naisten joukkue rakentuu pääosin kiinalaispelaajista, mutta riveihin on pestattu Murphyn ja apuvalmentaja Rob Morganin johdolla vahvistuksia Pohjois-Amerikasta.

Yle Urheilun tietojen mukaan Red Starin paidassa nähdään ensi kaudella myös suomalaisväriä, sillä maalivahti Noora Räty on tehnyt kiinalaisseuran kanssa yhden vuoden sopimuksen.

Suomen maajoukkueelle neljä MM- ja yhden olympiapronssin torjunut Räty on pelannut kaksi edellistä kautta Suomi-sarjassa KJT:n ja Nokian Pyryn tolppien välissä.

Red Starin amerikkalaisvahvistuksista tunnetuin on Yhdysvaltojen maajoukkueessa viisi MM-kultaa ja kaksi olympiahopeaa voittanut Kelli Stack.

Kunlun Red Starin naisten joukkueen kotikaupunki on Etelä-Kiinassa sijaitseva Shenzhen, mutta joukkue pelaa Kanadan pääsarjassa CWHL:ssä, Torontossa ja Calgaryssa. Canadian Women's Hockey League on vuonna 2007 perustettu ammattilaissarja, jossa pelasi viime kaudella viisi joukkuetta.

Kunlunin organisaatioon kuuluu ensi kaudella myös alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue, joka osallistuu Kanadan junioriliigaan. Seura tiedottaa naisten jääkiekkoon liittyvistä projekteistaan ja pelaajahankinnoistaan Yle Urheilun tietojen mukaan alkuviikosta Torontossa.

Kiinan valtion tukeman Red Starin jääkiekko-organisaation tarkoituksena on kehittää kiinalaista jääkiekkoa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisia varten. Pekingissä kotiottelunsa pelaava miesten joukkue ylsi heti ensimmäisellä KHL-kaudellaan pudotuspeleihin, mutta taipui avauskierroksella Metallurg Magnitogorskille.

Lue myös

Noora Räty – rakastettu ja vihattu edelläkävijä

Suosittelemme