Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Terhon ja Halla-ahon kamppailusta: "Tässä on puolueelle todellinen kasvun paikka"

Perussuomalaisten puheenjohtajakamppailu huipentuu lauantaina Jyväskylän puoluekokouksessa. Varapuheenjohtajistoon on ehdolla myös kuopiolainen kansanedustaja Kimmo Kivelä.

Jussi Halla-aho, Timo Soini ja Sampo Terho
Kuva: Lehtikuva
Jukka Eskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten jäsenistö odottaa tiukkaa puoluekokousta viikonloppuna Jyväskylässä. Puolueen Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen, siilinjärveläinen Jani Kolehmainen kannattaa uudeksi puheenjohtajaksi Sampo Terhoa. Piiri ei kuitenkaan liputa kenenkään ehdokkaan puolesta. 

Kolehmainen pitää tärkeänä, että uusi puheenjohtaja on kotimaassa ja lähellä kenttää. Jani Kolehmainen pitää selvänä, että puheenjohtajavaali vaatii toisen kierroksen.

Yli kahdeksan vuotta puolueen toiminnassa mukana ollut Kolehmainen arvioi ennakkoon, että kolmen muun puheenjohtajaehdokkaan Leena Meren, Riku Nevanpään ja Veera Ruohon kannatus jää ykkösprosentteihin. Puoluesihteerivaalissa Kolehmaisen suosikki on nykyinen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Kolehmainen toteaa, että valitaanpa puolueen johtoon Sampo Terho tai Jussi Halla-aho niin hyvä puheenjohtaja saadaan. 

– Tässä on puolueelle todellinen kasvun paikka, kun "tutusta ja turvallisesta" Timo Soinin ajasta siirrytään uuteen aikakauteen.

Itäsuomalaisia ehdolla varapuheenjohtajistoon

Kuopiolainen kansanedustaja Kimmo Kivelä on ehdolla puolueen varapuheenjohtajistoon. Piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen toivoo Kivelän menestyvän varapuheenjohtajavalinnassa.

Varapuheenjohtajistoon ovat Itä-Suomesta ehdolla myös rääkkyläläinen kansanedustaja Kari Kulmala ja joensuulainen entinen kansanedustaja Osmo Kokko.

Perussuomalaisten puoluekokous käsittelee sunnuntaina myös puolueen presidenttiehdokasvalintaa. Kolehmaisen mielestä oma ehdokas on tärkeää saada eikä tuleva puheenjohtaja olisi huono vaihtoehto ehdokkaaksi. 

Kolehmainen ei nimeä omaa suosikkiaan presidenttiehdokkaaksi, mutta väläyttää ettei puolustusministeri Jussi Niinistökään olisi huono valinta. Niinistö ilmoitti maaliskuussa ettei tavoittele puolueensa puheenjohtajuutta. Niinistö on myös todennut aiemmin, että uuden puheenjohtajan on oltava perussuomalaisten presidenttiehdokas.

Suosittelemme sinulle