Hyppää sisältöön

Uudessa sarjassa deittaileva Kirsti Wallasvaara: "Seksisymbolina olohan on ihan mahtavaa"

1960-luvulla Kirsti Wallasvaara pulahti järveen valkokankaalla ja sai suomalaiset hämmentymään elokuvan erotiikasta. Nyt hän on mukana Ylen uudessa fiktiivisessä deittailusarjassa.

Kirsti Wallasvaara
Kuva: Meeri Niinistö / Yle
Meeri Niinistö

Yksi 1960-luvun nuorisoikoneista Kirsti Wallasvaara täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Hän saapuu paikalle polkupyörällään, kuten aina. Wallasvaara uskoo, että pyöräilyllä ja ulkoilulla on suuri merkitys hänen terveyteensä, eikä hän siksi luovu pyörästään edes talvisin.

– Ulkoilu on tosi tärkeää. Tuleehan siihen [terveyteen] välillä kolhuja, joille ei voi mitään. Niitäkin vastaan pystyy taistelemaan paremmin kun on ulkoilmaihminen. Kesällä tuntuu aika mahdottomalta olla sisällä.

Viime vuonna tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun _Käpy selän alla _kohahdutti suomalaisyleisöä. 1966 kuvatun elokuvan sanotaan kuvastavan nuorison asenteita vuosikymmenelle tyypilliseen tapaan. Samalla elokuvassa nähtiin alastomuutta, jota suomalaiselokuvissa ei ollut aiemmin nähty.

Elokuva esitettiin Sodankylän elokuvafestivaaleilla juhlavuoden kunniaksi valkokankaalta.

– Pitkästä aikaa. Ei siinä ollut suurempaa vikaa. Se on oman aikansa impressio ja kauhean kaunis ja hieno, hyvin säilynyt, sanoo Wallasvaara.

Myös parikymppinen Wallasvaara nähtiin valkokankaalla uiskentelemassa vähissä vaatteissa. Elokuvan erotiikka hämmensi nuorta Wallasvaaraa, mutta haittaa siitä ei ole näyttelijätterelle ollut.

– Osaan pitää ihmiset aika etäällä itsestäni. En koskaan joutunut ahdistelun kohteeksi. Itselle se tietenkin oli kauhean hämmentävää. Eihän sitä itse kokenut itseään miksikään, saati seksisymboliksi.

– Seksisymbolina olohan on ihan mahtavaa. Ei siinä ole mitään vikaa.

Wallasvaara suosittaa muillekin rakkautta vain – vaikka sitten pikadeiteiltä

Tänään lauantaina TV1:llä Suomen legendaarisimmat näyttelijät etsivät roolihahmoilleen rakkautta ohjelmassa Rakkautta vain.

Wallasvaara sai muiden muassa itse käsikirjoittaa hahmonsa: kampaaja Irjan, joka etsii kuumeisesti elämäänsä miestä – lähinnä katon korjaushommiin.

Osaan pitää ihmiset aika etäällä itsestäni. En koskaan joutunut ahdistelun kohteeksi.

Kirsti Wallasvaara

– Joidenkin [ohjelman näyttelijöiden] kanssa on kulunut vuosia, kun viimeksi oltiin tekemisissä. Oli se hämmentävää, kun on vanhennuttu, vaikka meille ei pitänyt käydä niin.

Hahmot käyvät pikadeiteillä. Deittailua Wallasvaara suosittaakin kaikilla.

– Ei pidä jäädä yksin ongelmineen.

– Olen kuullut nettideittailusta. Suhtauduin erittäin kulmakarva koholla, että voi hyvänen aika. Sittenolen kuullut ihan läheltäkin erittäin onnistuneista ihmissuhteista. Että vanhemmatkin ihmiste löytää. Täytyy muuttaa suhtautusmistapaa.

Uuden tv-ohjelman lisäksi Wallasvaara nähdään valvokankaalla ensi vuonna, kun Anna-Leena Härkösen uusin elokuva saa ensinäytöksensä. Nuorekkaana säilyneenä Wallasvaaralla riittää siis töitä.

– Olen niin lapsellinen ja naiivi, että olen saanut lasten rooleja vielä kuusikymppisenäkin, naurahtaa Wallasvaara.

Suosittelemme sinulle