Hyppää sisältöön

Presidentti Niinistö Ylelle perussuomalaisten johdon tuomioista: En ole nähnyt, että he olisivat osoittaneet "tehokasta katumista"

Presidentti Sauli Niinistö korostaa, että maahanmuuttoa saa vastustaa, mutta maahanmuuttajan ihmisarvoa ei saa asettaa kyseenalaiseksi.

Sauli niinistö Kultaranta-keskustelutilaisuudessa presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa sunnuntaina. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Kristiina Tolvanen

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi sunnuntai-iltana Naantalin Kultarannassa Ylelle perussuomalaisten johdon vaihtumiseen liittyviä avoimia kysymyksiä.

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittiin lauantaina EU-kriitikkona ja maahanmuuttokriitikkona tunnettu Jussi Halla-aho.

Varapuheenjohtajiksi valittiin myös maahanmuuttokriittisiin kuuluvat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola.

Sekä Jussi Halla-aho että Teuvo Hakkarainen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Maahanmuuttoa voi vastustaa. Se on jokaisen oma mielipide. Mutta jos asettaa kyseenalaiseksi maahanmuuttajan ihmisarvon, niin se ei enää tule kysymykseen. Siinä kulkee se raja, Niinistö sanoi.

– Minä en ole nähnyt, että nämä henkilöt, jotka on tuomittu nimen omaan ihmisarvoon kohdistuvasta loukkauksesta, olisivat osoittaneet tehokasta katumista, Niinistö kommentoi Ylelle Kultarannassa sunnuntaina.

Jussi Halla-aho kommentoi sunnuntaina Ylelle, että ei irtisanoudu vanhoista blogiteksteistään.

Sauli Niinistö pohti jo aiemmin sunnuntaina Kultarannassa laajemmin sitä, mitä perussuomalaisten johdon totaalinen vaihtuminen tarkoittaa.

Perussuomalaisten hallituskumppanit, kokoomuksen Petteri Orpo ja keskustan Juha Sipilä ovat korostaneet, että maanantaina perussuomalaisten uuden puheenjohtajan kanssa käydään keskustelua nimen omaan arvoista.

Arvokeskustelun pohjalta hallituskumppanit aikovat tehdä päätöksiä siitä, onko hallitusyhteistyötä mahdollista jatkaa perussuomalaisten uuden johdon kanssa.

Suosittelemme sinulle