Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiripomo jättää paikkansa Halla-ahon voiton seurauksena

Janne Aso ei katso voivansa hoitaa tehtävää, kun politiikka muuttuu jyrkempään suuntaan.

Kuva: Yle

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Janne Aso on pettynyt Jussi Halla-ahon perussuomalaisten maahanmuuttokriittisen linjan rökälevoittooon viikonlopun Jyväskylän puoluekokouksessa.

Aso tuki Sampo Terhon valintaa. Hän on tehnyt linjanmuutoksesta myös oman henkilökohtaisen ratkaisunsa.

– En aio tavoitella jatkoa piirin puheenjohtajan tehtävään ensi vuonna. Katson, että on parempi aloittaa puhtaalta pöydältä, kun puoluejohtokin vaihtui. Minun olisi vaikea hoitaa tehtävää, kun olen ollut ihan toisen tyyppisen linjan kannattaja.

Aso kertoo pysyvänsä ainakin toistaiseksi perussuomalaisten jäsenenä ja katsovansa, mitä jatkossa tapahtuu.

– Vaikea sanoa ja vaikea ennakoida, mitä se tulee olemaan ja miten se vaikuttaa. Jokainen tekee omat ratkaisunsa. Minä olen jo päätökseni tehnyt, painottaa Janne Aso.

Janne Aso on pettynyt myös hallituksen hajoamiseen. Hän olisi toivonut puolueensa jatkavan yhteistyötä keskustan ja kokoomuksen kanssa nykyisen hallitussopimuksen puitteissa.

– Suomi on ajautumassa hallituskriisiin. Kun uutta hallitusta kasataan, uhkana on, että monet ratkaisua odottavat merkittävät päätökset vesittyvät ja pitkittyvät. Näin voi käydä esimerkiksi sote-uudistuksen kohdalla, arvioi Aso.

Suosittelemme sinulle