Hyppää sisältöön

Tehtiinkö perussuomalaisten kokouksessa natsitervehdyksiä? Tästä kuvasta kiistellään

Uusi vaihtoehto -ryhmän Tiina Elovaara sanoi A-studiossa, että Halla-ahon valinnan aikaan tehtiin sopimattomia käsitervehdyksiä.

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Tekijät

Perussuomalaisista Uuteen vaihtoehtoon siirtynyt kansanedustaja Tiina Elovaara väitti Ylen A-studion haastattelussa tiistai-iltana, että perussuomalaisten puoluekokouksessa olisi tehty Halla-ahon tukemiseksi sopimattomia käsitervehdyksiä, jotka eivät herättäneet luottamusta.

– Näimme puoluekokouksessa sellaisia käsitervehdyksiä sinun tullessa valituksi, jotka eivät sovi siihen kontekstiin, Elovaara sanoi.

– Minä en ole nähnyt puoluekokouksessa yhtäkään natsitervehdystä, ja jos joku sellaisia tekee, ei ainakaan minun hyväksynnälläni, Halla-aho kommentoi.

– Siitä on valokuvia, Elovaara sanoi.

Tiina Elovaara näytti lähetyksen jälkeen Ylen toimittajalle Twitteristä kuvan, johon hän lähetyksessä viittasi.

Yle selvitti kuvan alkuperän. Twitterissä levinneen kuvan on alunperin ottanut Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari, ja se on julkaistu muun muassa Etelä-Suomen Sanomissa.

Kuvaaja Jussi Nukari kertoo Ylelle, että kuva on otettu sunnuntaina 11. kesäkuuta, kun kokous ajautui kaaokseen presidenttiehdokkaan valintamenettelystä keskusteltaessa.

Jussi Halla-ahon ja muun puoluejohdon valinnasta taas päätettiin päivää aiemmin 10. kesäkuuta lauantaina.

Suosittelemme sinulle