Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Johnson hakee toista peräkkäistä US Openin mestaruutta - "Kenttä on pitkälyöntisen pommittajan paratiisi"

Golfin US Open pelataan ensi viikonloppuna. Dustin Johnson puolustaa mestaruutta.

Dustin Johnson
Dustin Johnson Kuva: AOP
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Pitkälyöntinen Dustin Johnson tähyää viikonloppuna golfin historiaan. Maailmanlistan ykkönen yrittää voittaa golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen toisen kerran peräkkäin.

Edellisen kerran kahdessa peräkkäisessä US Openin voitossa onnistui Curtis Strange 1988 ja 1989. Tv-analyytikkona toimiva Strange uskoo Johnsonin onnistumiseen.

- Kenttä on pitkälyöntisen pommittajan paratiisi, ja maailmanlistan ykkönen on pommittaja, Strange arvioi.

Erin Hillsin kenttä pelataan US Openissa 7 741 jaardin eli lähes 7 100 metrin mittaisena. Sen pitäisi sopia Johnsonille, sillä hän on draivipituuksilla mitattuna Yhdysvaltain-kiertueen ykkönen.

Vaikeutta tuovat tuuli ja karheikot, joiden heinä on todella pitkää.

- Tämän turnauksen voittaminen on äärimmäisen vaikeaa. Onneksi pidän vaikeista kentistä, koska keskityn niillä tarkemmin ja pelaan paremmin, Johnson ennakoi.

Johnsonilla, 32, on myös valtava motivaatio menestyä, sillä hän joutui jättämään väliin kauden ensimmäisen arvoturnauksen keväällä. Johnson kompastui vuokra-asuntonsa portaissa juuri ennen Mastersia ja vetäytyi kisasta.

McIlroy ihmettelee väylien leveyttä

Tämän vuoden US Open saattaa merkitä miesten ammattilaisgolfissa jonkinlaista aikakauden vaihdosta, sillä konkarit eivät kuulu kärkisuosikkeihin. Phil Mickelson ei todennäköisesti edes ole mukana tyttärensä valmistujaisjuhlien takia.

Eurooppalaispelaajista huomio kiinnittyy Pohjois-Irlannin Rory McIlroyhin ja Espanjan Jon Rahmiin. Kumpikin on pelannut Suomessakin: McIlroy Kotkassa poikien EM-kilpailuissa 2004 ja Rahm miesten EM-joukkuekilpailussa Hämeenlinnassa 2014, jolloin hän johdatti Espanjan mestariksi. Nyt ympyrät ovat isommat.

Itseluottamusta riittää, sillä McIlroy nollasi ennakkoarvioissaan Erin Hillsin kentän vaikeuden.

- Väylät ovat leveimmät, missä olen ikinä pelannut US Openissa. Täällä on maailman 156 parasta pelaajaa. Jos noille väylille ei osu, on parasta pakata mailat ja lähteä kotiin, selkä- ja kylkivaivoista kevään aikana kärsinyt McIlroy arvioi.

Suosittelemme sinulle