Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

KuPS-puolustajan dramaattinen ilta Veikkausliigan kärkikamppailussa – tasoitusmaali ja punainen kortti

Katso Nikko Boxallin vaiherikkaan kymmenminuuttisen kokokohdat tämän jutun kuvaa klikkaamalla. (Kuvalähde: ISTV)

Urheilujuttuja: Boxall tasoitti ja ajettiin hetkeä myöhemmin ulos
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion Palloseuran Nikko Boxall oli monessa mukana KuPSin ja VPS:n välisen Veikkausliigan ottelun loppuhetkillä. Ensin uusiseelantilainen puolustaja sai tähtihetkensä, kun hän viimeisteli kuopiolaisten 2–2-tasoituksen maalinedusruuhkasta kulmapotkun jälkeen.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Boxall oli pahanteossa keskikentällä, kun hän kaatoi Stevein Morrisseyn keltaisen kortin arvoisesti. Kymmenen minuutin kuluttua Boxall jyräsi Morrisseyn uudelleen, sai toisen keltaisen kortin ja lensi ulos kentältä.

VPS pääsi loppuhetkiksi miesylivoimalle, muttei pystynyt hyödyntämään sitä. Ottelu päättyi 2–2-tasapeliin, kuten joukkueiden edellinen kohtaaminen huhtikuussa Vaasassa.

– Tulos harmittaa, yksi piste ei tyydytä, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi STT:lle.

Kotijoukkue KuPS meni avausjaksolla johtoon Ats Purjeen maalilla. VPS tuli kuitenkin Juho Lähteen puskulla tasoihin vain yhdeksän minuuttia myöhemmin.

Toisella jaksolla Vahtera vei VPS:n johtoon 67. minuutilla, mutta Boxall viimeisteli tasoituksen, kun 70. minuuttia oli pelattu.

– Toisella puoliajalla paransimme huomattavasti. Hyvä, että tulimme takaa tasoihin, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara totesi STT:lle.

Tasapeli piti asetelmat Veikkausliigan kärkijoukkueen HJK:n takana tasaisena. VPS on sarjassa 20 pisteellä toisena, kun yhden ottelun vähemmän pelannut KuPS on 19 pisteellä kolmantena.

Suosittelemme