Hyppää sisältöön

Yli vuoden Pohjois-Koreassa pakkotyössä ollut amerikkalaisopiskelija kuoli vain viikko vapautumisensa jälkeen

Ryhmämatkalla Pohjois-Koreassa ollut amerikkalaisopiskelija Otto Warmbier tuomittiin toissa keväänä 15 vuodeksi pakkotyöhön, kun hän yritti varastaa propagandajulisteen.

21-vuotias opiskelija Otto Warmbier tuomittiin 15 vuoden pakkotyöhön Pohjois-Koreassa maaliskuussa .2016. Kuva: EPA/KCNA

Amerikkalaisopiskelija Otto Warmbier kuoli kotikaupungissaan Cincinnatissa Ohiossa vain viikko sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu.

Presidentti Donald Trump tuomitsi Pohjois-Korean brutaalia hallintoa, kun tieto Warmbierin kuolemasta tuli Valkoiseen taloon.

– Pahoja asioita tapahtui mutta lopulta me saimme hänet kotiin vanhempiensa luokse, Trump sanoi.

Trump esitti myös syvimmän osanottonsa Warmbierin perheelle.

Warmbierin kuoleman vahvisti hänen perheensä tiedotteella. 22-vuotias Warmbier jouduttiin kuljettamaan kotimaahan lääkärilennolla, koska hän oli koomassa. Warmbier kärsi laajasta aivovauriosta. Perheen mukaan heidän poikansa vaipui koomaan maaliskuussa 2016 hieman sen jälkeen kun hänet oli tuomittu pakkotyöhön.

Hänen vapauttamisensa tuli yllätyksenä.

Pohjois-Korean mukaan kooma johtui botulismista, kun hän otti unilääkkeitä.

Lääkärit tutkivat Warmbieriä hänen vapauttamisen jälkeen, eivätkä he löytäneet merkkejä botulismista.

– Valitettavasti poikamme saama hirveä ja tuskallinen käsittely Pohjois-Koreassa varmisti ettei mikään muu lopputulos ollut mahdollinen kuin tänään kokemamme, perhe tiedotti.

Lue lisää Otto Warmbierin vaiheista: "Sinua ei sitten enää nähdä" – 22-vuotias Otto Warmbier ei selvinnyt lomamatkasta Pohjois-Koreaan

Lähde: AP, Reuters

Suosittelemme sinulle