Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Höntsäpesisvuoron suosio lähti lapasesta Kuopiossa: "Eilen oli lähes sata osallistujaa"

Puijon Pesis on nyt positiivisen ongelman edessä ja miettii, löytyisikö kaupungista toinen kenttä harrastepesiksen tarpeisiin.

Pesäpallovälineitä kentällä.
Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Markku Malinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopiolaisen Puijon Pesiksen tässä kuussa lanseeraama matalan kynnyksen pesäpallovuoro, Höntsäpesis, on yllättänyt järjestäjät täysin suosiollaan.

Ryhmä kokoontuu kesämaanantaisin joko Neulamäen kentällä tai pesäpallostadionilla, ja järjestäjät ovat jo kahden kerran jälkeen positiivisen ongelman edessä:

– Ensimmäisellä kerralla oli 67 osallistujaa, eilen jo lähes sata. Lopetimme vuoron markkinoinninkin jo ensimmäisen kerran jälkeen, mutta ei näytä auttavan, Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen nauraa.

Patoutuneen pesäpallohurman lisäksi suosiota selittänee se, että vuorolle ei vaadita ennakkoilmoittautumista eikä sitoutumista.

– Eilen pelattiin neljällä tenavakentällä vieri vieressä. Kyllä tässä nyt joudutaan miettimään, miten tämä pystytään pitämään kaikille mielekkäänä ja turvallisena.

Pohdinnassa vuoron jakaminen kahdelle kentälle

Nyt Puijon Pesis selvittää, löytyisikö toiminnalle ylimääräinen kenttä.

– Selvittelemme sitä kaupungin kanssa. Meidän kannalta olisi helpointa, jos vuorot olisivat samaan aikaan maanantaisin kahdella eri kentällä.

Höntsäpesis on suunnattu erityisesti työikäisille, mutta vuoroilla on käynyt myös eläkeläisiä. PuPe tuo vuoroille mailoja, palloja ja räpylöitä eli periaatteessa pelkkä urheilullinen varustus riittää.

– Ja räpylöitä hankitaan nyt lisää, Eskelinen sanoo.

Höntsäpesis jatkuu syyskuun alkupuolelle saakka.

Suosittelemme