Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Nooralotta Nezirin valmentaja vaihtuu – Petteri Jouste työskentelee aiturin kanssa loppukauden

Jussi Ihamäen ja Nooralotta Nezirin yli kymmenen vuotta kestänyt yhteistyö päättyy.

Nooralotta Neziri kuvassa
Kuva: Tomi Hänninen
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pika-aituri Nooralotta Nezirin ja valmentaja Jussi Ihamäen valmennussuhde on päättynyt. Nezirin uusi valmentaja loppukauden ajan on Petteri Jouste, joka toimi pitkään muun muassa pikajuoksun lajivalmentajana Suomen Urheiluliitossa.

– Hän pyysi minua konsultoimaan valmennuksellisissa asioissa loppukauden ajan. Kun tulee mukaan kesken kauden, suurin työ on jo tehty, Jouste sanoo Yle Urheilulle.

– Nyt pyrimme rauhoittamaan tilanteen ja tekemään loppukesästä tulosta.

Nezirin ja Ihamäen yli kymmenen vuotta kestänyt valmennussuhde oli Yle Urheilun tietojen mukaan katkolla jo hallikauden päätteeksi. Silloin yhteistyö kuitenkin jatkui.

Nezirin ulkoratakausi on alkanut vaisusti. Hän on juossut parhaimmillaan 100 metrin aidat aikaan 13,41. Nezirin Suomen ennätys on viime kesältä 12,81. Kauden alkua varjosti myös mediakohu, joka alkoi Ihamäen lausunnoista tämän viikon maanantaina.

Ihamäki kommentoi Iltalehdessä kovin sanoin Nezirin vaatimustasoa, mikä sai monet epäilemään kaksikon valmennussuhteen tilaa.

Jatko Jousteen kanssa mahdollinen

Kohun keskellä Neziri päätti jättää juhannuksena käytävät EM-joukkuekisat väliin. Samalla syntyi päätös valmentajan vaihtamisesta.

Neziri otti yhteyttä Jousteeseen. Kaksikko tapasi eilen tiistaina ja sopi yhteistyöstä. Jouste työskentelee Nezirin kanssa tämän kauden loppuun asti. Jatkoa pohditaan myöhemmin.

– On sekin mahdollista, jos Nooralotta niin haluaa. Se tosin edellyttää, että Nooralotta muuttaa Jyväskylään. Tällaista valmennusta ei voi etänä tehdä.

Jyväskylässä asuva Jouste on tehnyt pitkän uran pikajuoksuvalmentajana. Hän toimi Suomen Urheiluliiton pikajuoksun lajivalmentajana viime vuoden loppuun asti. Hänen henkilökohtaisiin valmennettaviinsa kuului pitkään Hanna-Maari Latvala, jonka kanssa yhteistyö päättyi vuonna 2015.

Nezirin ja Jousteen yhteistyöstä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Yle Urheilu ei tavoittanut Neziriä tai Ihamäkeä kommentoimaan asiaa.

Lue myös:

Valmentajakohun keskellä oleva Neziri jää pois EM-joukkuekisoista: "On pakko pitää tauko" 

Suosittelemme