Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Arja Juvonen palaa perussuomalaisten ryhmään

Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on nyt 17 kansanedustajaa.

Arja Juvonen saapui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokoukseen Helsingissä 13. kesäkuuta
Arja Juvonen saapui perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokoukseen Helsingissä 13. kesäkuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Jussi Virkkunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kansanedustaja Arja Juvonen palaa perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Juvonen kertoo asiasta tiedotteessaan.

Juvonen erosi ennen juhannusta parinkymmenen muun kansanedustajan kanssa perussuomalaisten ryhmässä. Juvonen ei kuitenkaan liittynyt Uusi vaihtoehto -ryhmään.

Juvosen paluu perussuomalaisiin ei siis vaikuta hallituksen ja opposition voimasuhteisiin. Juvonen äänesti viime viikolla hallitusta vastaan luottamusäänestyksessä.

– Kuluneen kahden viikon aikana olen saanut selvyyden sille, että haluan jatkaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenenä. Päätökseen on vaikuttanut keskustelut jäsenistön, kenttäväen, äänestäjien ja perussuomalaisen eduskuntaryhmän jäsenten kanssa, Juvonen sanoo tiedotteessa.

Hallituspuolueilla on nyt 105 kansanedustajaa, kun enemmistöön vaaditaan 100. Puhemies Maria Lohela (Uusi vaihtoehto) ei tosin osallistu äänestyksiin.

Ennen juhannusta Ritva Elomaa kertoi palaavansa Uusi vaihtoehto -ryhmästä perussuomalaisiin.

Veera Ruoho vielä omassa ryhmässään

Juvosen paluun jälkeen perussuomalaisista eronnut Veera Ruoho on ainoa kansanedustaja, joka ei ainakaan vielä ole liittynyt mihinkään suurempaan eduskuntaryhmään. Ruoho tuki hallitusta viime viikon luottamusäänestyksessä.

Lue lisää: Analyysi: Hallituksen tuki rakoilee – Tilanne nyt 105 vastaan 94 kansanedustajaa

Suosittelemme