Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Monninkylän alakoulu syttyi toisen kerran Askolassa ja osa koulusta paloi käyttökelvottomaksi – epäillään sytytetyksi tahallaan

Askolassa Itä-Uudellamaalla palanut alakoulu syttyi uudelleen ja puolet koulusta paloi käyttökelvottomaksi. Poliisi aloittaa tänään tutkinnan syttymissyystä.

Poliisi
Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tanja Kröger
Avaa Yle-sovelluksessa

Sunnuntaina illalla noin kello 22.30 Monninkylän alakoulussa ollut tulipalo syttyi uudelleen sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Askolassa itäisellä Uudellamaalla. Koulusta puolet paloi käyttökelvottomaksi. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Mika Siitosen mukaan palo sytti uudeleen koulun yläkerroksen rakenteisiin.

– Sinne jäi kohta, josta se pääsi kytemään ja josta tulipalo syttyi. Paikalle tuli uusi palokunta ja jatkettiin palon sammuttamisen osalta tunnin verran, Mika Siitonen sanoo.

Siitosen mukaan noin puolet kaksikerroksisesta koulusta on kärsinyt vahinkoja.

– Tulipalossa vaurioitui toisen kerroksen luokkatila ja viereinen tila sekä käytävä ja ullakkotila.

Epäillään sytytetyksi tahallaan

Monninkylän alakoulun läheisyydessä oli silminnäkijähavaintojen perusteella nähty eilen sunnuntaina kolme henkilöä. Silminnäkijä oli lisäksi havainnut, että koulusta tulee savua.

Tänään maanantaina aamulla alkavat kartoitukset koulun kunnosta ja siitä, mikä palon on sytyttänyt. Tulipaloa tutkitaan tuhotyönä.

– On todennäköisin syy, että se on tahallinen. Tekijät olivat poistuneet paikalta hyvin pian, kun savua alkoi näkyä. Näitä tekijöitä ei ole tavoitettu.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittelyä tänään muun muassa teknisellä rikostutkinnalla.

Paikalta on nähty poistuvan nuoria mopoilla ja kävellen. Paloon ja epäiltyihin tekijöihin liittyvät vihjeet pyydetään numeroon 0295 43 8729.

_Päivitetty juttua 10.29. Lisätty tieto, että poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä teknisellä rikostutkinnalla ja että vihjeet voi ilmoittaa poliisille. Tulipaloa tutkitaan tuhotyönä. _

Suosittelemme sinulle