Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Pohjois-Korea laukaisi jälleen ballistisen ohjuksen – merkittävä ilmoitus aamupäivällä

Pohjois-Korean ohjuksen ampuminen ajoittuu Yhdysvaltain kansallispäivän ja G20-maiden tapaamisen alle.

Eteläkorealaisella juna-asemalla seurataan Pohjois-Korean ohjuskokeeseen liittyvää uutisointia
Eteläkorealaisella juna-asemalla seurattiin Pohjois-Korean ohjuskokeeseen liittyvää uutisointia tiistaina. Kuva: Jung Yeon-Je / AFP
Liisa Lehmus,
Hannu Teider
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Korea on jälleen laukaissut ballistisen ohjuksen Japaninmeren yllä.

Etelä-Korean sotilasviranomaiset kertovat, että keskimatkan kantaman ohjus putosi noin 40 minuutin lennon jälkeen Japaninmereen, Japanin talousvyöhykkeelle.

Ohjus on laukaistu Panghjonin lähistöltä Pohjois-Phjongan maakunnasta. Laukaisupaikka on noin sata kilometriä lounaaseen maan pääkaupungista Pjongjangista.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on kutsunut kansallisen turvallisuuden neuvoston koolle Pohjois-Korean ohjuksen laukaisun takia.

Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen ennen kuin G20-maiden johtajat tapaavat loppuviikosta Saksan Hampurissa. Ohjuksen laukaisu osui myös tänään tiistaina Yhdysvalloissa vietettävän kansallispäivän alle.

Yhdysvallat ei ole virallisesti kommentoinut laukaisua, mutta presidentti Donald Trump on twiitannut asiasta. Trump sanoo toivovansa, että Kiina saisi Pohjois-Korean lopettamaan järjettömät temppunsa. 

Etelä-Korean tietojen mukaan Pohjois-Korean on määrä antaa merkittävä ilmoitus kello 9.30 Suomen aikaa. Pohjois-Korea kertoi tiistaina, että se on tehnyt mannertenvälisen ohjusiskun onnistuneesti.

Lähde: Reuters, AFP, AP

Suosittelemme