Hyppää sisältöön

Kymmenistä halleista löytyi turvallisuuspuutteita – Katso listasta, onko lähihallisi turvallinen

Viranomaiset ovat kehottaneet varmistamaan lähes 400 teräsrakenteisen hallin turvallisuuden. Listalla on jäähalleja, maneeseja ja varastohalleja eri puolilta maata.

Urjalan jäähalli sisältä.
Urjalan jäähalli Pirkanmaalla on yksi riskihallilistalle päätyneistä kohteista. Hallitarkastuksessa havaittuja ongelmakohtia korjataan kesäisen käyttötauon aikana. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Riikka Nurmi,
Teemo Tebest

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Ympäristöministeriö ja Tukes kehottivat keväällä varmistamaan yhteensä lähes 400 teräsrakenteisen hallin turvallisuuden, koska niiden rakenteet saattavat olla turvallisuusriski.

Kohteiden joukossa on jäähalleja, maneeseja sekä teollisuus- ja varastokäytössä olevia halleja eri puolilta maata. Hallien toimittajana on ollut Nordic Hall/Korato tai Muotopeite Oy.

Ylen kokoamien tietojen mukaan ainakin 80 listalle päätyneestä hallista on löytynyt riskirakenteita. Valtaosassa kohteista, joissa ongelmia on havaittu, korjaukset on jo tehty tai ne ovat suunnitteilla.

Oheisesta listasta voi katsoa, onko tuttu jäähalli tai päivittäin työkäytössä oleva varastohalli tarkastettu. Voit hakea tietoa halleista kunnan nimellä. Voi myös hakea tietoa myös yksittäisen hallityypin perusteella.

Katso kuntasi hallit

Valittavissa vain kunnat joissa on halleja. Osa kunnista ei ole vastannut kyselyyn tai kunnissa ei ole tietoja hallien tilanteesta. Tiedot päivitetty 25.7.2017 klo 14.10.

Yle pyysi kunnista tietoja yhteensä 392 hallin osalta touko-kesäkuussa 2017, koska hallien turvallisuudesta ei ollut saatavissa kootusti tietoa. Yle sai tiedot kuntien rakennusvalvontojen kautta 225 kohteesta. Tiedot tehdyistä tarkastuksista ja mahdollisista riskirakenteista puuttuvat kokonaan 166 hallin osalta. 

Joukossa on sekaisin halleja, joita hallilaki koskee, sekä sellaisia, joilla vielä siirtymäaika menossa että sellaisia, joita laki ei koske.

Kuntien rakennusvalvontojen toimittamat tiedot ovat osittain vajavaisia, koska hallit eivät normaalisti raportoi tarkastuksiaan kuntien rakennusvalvonnoille. Lain mukaan rakennuksen omistajan on huolehdittava laajarunkoisen rakennuksen kantavien rakenteiden turvallisuudesta.

Tietoja täydennetään – lähetä tietosi meille

Yle päivittää tietoja hallien turvallisuudesta sitä mukaa kun tietoja saadaan.

Jos sinulla on puuttuvat tiedot hallitarkastuksesta, niin lähetä viesti osoitteeseen tampere@yle.fi. Liitä viestiisi tieto minkä hallin tietoja haluat täydentää ja omat yhteystietosi.

Lähetämme sinulle vastausviestinä kyselykaavakkeen tarkempien tietojen antamista varten.

Lue myös: Yli 80 hallista löytynyt riskirakenteita – Hallien turvallisuudesta ei ole kattavaa kuvaa kenelläkään

Suosittelemme sinulle