Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Lapparin Syke tuo raskaan musiikin suomalaistähtiä Tornioon

Lapparin Syke -tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Tavoitteena on tehdä tapahtumasta jokavuotinen.

Battle Beastin promokuva.
Battle Beast-yhtye esiintyy Lapparin Syke-tapahtumassa lauantai-iltana. Kuva: Battle Beast
Risto Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Muun muassa Stratovariuksen laulaja Timo Kotipelto, Nightwishistä tuttu Marco Hietala ja Charonista sekä Poisonblackista tunnettu JP Leppäluoto tähdittävät lauantaina Lapparin Syke tapahtumaa Torniossa. Herrat nähdään Erkka Korhosen johtaman yhtyeen vierailevina solisteina.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa lavalle nousevat myös Viikate, Battle Beast, Tuohimaa sekä Timo Rautiainen ja Niskalaukaus.

– Voisi sanoa, että meillä on mukana raskaamman rockin Suomen kärkiartisteja tällä hetkellä. Musiikki ei kuitenkaan ole pelkästään heavya vaan illan musakattaus on varmaan aika yllätyksellinenkin, kertoo tapahtuman tuottaja Jani Suopanki.

– Olemme pyrkineet järjestämään myös artistitapaamisia ja ainakin Viikate, Battle Beast ja Timo Rautiainen tulevat tapaamaan yleisöä, Suopanki lisää.

Uudellleen startannut Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus kotikentällään Tanssisali Lutakon backstagella.
Myös juuri comebackin tehnyt Timo Rautiainen ja Trio Niskalaukaus esiintyy Torniossa. Kuva: Jaakko Manninen

Tavoitteena jokavuotinen tapahtuma

Suopankin mukaan paikalle odotetaan tulevan toistatuhatta kävijää. Tulevaisuudessa tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

– Onhan se aina tosi mielenkiintoista kun aletaan tekemään uutta ja siinä on oma jännityksensä ja tekemisen meininki. Toivomme kyllä jatkoa tälle tapahtumalle ja sitä on lähdetty tekemään sillä mielellä. Uskon, että Tornioon mahtuu yksi kesätapahtuma lisää.

Suosittelemme sinulle