Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Ylen Uutisvahti – Ainutlaatuinen palvelu kertoo nyt myös uutiset läheltä

Pääuutiset, tuoreimmat uutiset ja itseräätälöity Sinulle-palvelu saavat seuraa Läheltä-uutislistasta. Voit seurata kätevästi paitsi oman kotipaikkasi uutisia, mutta myös mökkipitäjäsi tapahtumia.

Uutisvahti-grafiikka
Kuva: Aija Malmioja / Yle
Tuulia Thynell
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen kehitystiimissä on päät sauhuten keksitty uutta. Nyt tarjotaan paikkakuntakohtaisia uutisia.

– Sanotaan vaikka, että Ilona menee Joroisille. Annamme hänelle uutisia Joroisista, jos niitä löytyy. Samalla Ilona saa uutisia Joroisten lähikunnista, kuten Juvalta ja Pieksämäeltä. Eli ei pelkästään yhdeltä paikkakunnalta, vaan myös sen lähellä olevista kunnista.

Näin kuvailee Yle Uutisvahdin tuotepäällikkö Jarno Koponen sovelluksen uusinta Läheltä-ominaisuutta.

Koposen mukaan Ylen Uutisvahdin kaltaista tuotetta ei ole millään muulla mediatalolla, ei edes suurten mediaimperiumien Yhdysvalloissa.

– Siellähän mediatalot ovat ulkoistaneet uutisten jakamisen Twitterissä. Eivät ne ole kehittäneet tällaista räätälöityä palvelua kuin meillä Uutisvahdissa.

Paikallisuutiset löytävät sinut

– Uutisvahdissa isona teemana on, että uutiset löytävät sinut. Nyt myös paikallisuutiset löytävät sinut. Läheltä-uutislista löytää paikkakuntasi joko GPS:n avulla, tai voit itse valita haluamasi paikkakunnan uutisia, Ylen Koponen kertoo.

GPS-vaihtoehto toimii, jos on sallinut sijaintitietojen jakamisen. Tällöin Uutisvahti päättelee sijainnin automaattisesti. Manuaalisesti paikkakunnan vaihtaminen on helppoa.

– Se on todella helppoa. Menee sinne Läheltä-listalle ja painaa "vaihda" painiketta – ja sitten voi vaihtaa paikkakuntaa. Kirjoitat vaikka Savonlinna, Lohja tai Kuopio. Uutislista päivittyy aina kun vaihdat paikkakuntaa.

Läheltä-painikkeen saa kun päivittää Uutisvahdin viimeisimpään versioon.

Uutisvahti – jatkuvaa kehitystä

Yle julkaisi Uutisvahdin runsaat kolme vuotta sitten. Sovellus seuraa käyttäjänsä valintoja niin, että jos esimerkiksi urheilu- tai talousuutiset eivät kiinnosta, niiden näkyvyyttä voi vähentää. Vastaavasti Uutisvahdin voi räätälöidä siten, että omat mielenkiinnon kohteet näkyvät Sinulle-palkissa painotetusti. Lisäksi sovellus tarjoaa yhden palkin alta Ylen valikoimat pääuutiset ja kaikkein tuoreimmat uutiset. Uusinta uutta on Läheltä-ominaisuus.

Seuraava askel Uutisvahdissa on niin sanotut rikkaat ilmoitukset.

– Se tarkoittaa, että mobiililaitteen lukitusnäytölle tulee ilmoituksia, joissa on enemmän sisältöä. Siinä voi olla vaikka kuva, otsikko ja ingressi. Käyttäjä voi suoraan lukitusnäytöltä laajentaa ilmoitusta, jolloin hän näkee vielä enemmän. Voi jopa jakaa uutisen sovellusta avaamatta, hehkuttaa Koponen.

Uutisvahdin voi ladata mobiililaitteelleen kunkin käyttöjärjestelmän omasta kaupasta. Täältä voit lukea myös yksityiskohtaiset ohjeet Uutisvahdin käytöstä.

Suosittelemme