Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ura Old Traffordilla päätökseen – Wayne Rooney palaa kasvattajaseuraansa Evertoniin

Rooneyn sopimus Evertonin kanssa on kahden vuoden mittainen.

Wayne Rooney
Wayne Rooney jätti tällä kaudella hyvästit ManUn kannattajille. Kuva: AOP
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Englantilaishyökkääjä Wayne Rooney siirtyy Manchester Unitedista kasvattajaseuraansa Evertoniin. Rooney, 31, on tehnyt Evertonin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Everton vahvisti siirron verkkosivuillaan.

Rooney siirtyi Evertonista ManUun teinitähtenä vuonna 2004. Hän ehti pelata Evertonin edustusjoukkueessa vuosina 2002–2004 77 ottelua, joissa hän teki 17 maalia.

– On mahtava tunne palata takaisin. Olen innoissani, en malta odottaa joukkuekaverien tapaamista, harjoituksia ja otteluita, Rooney sanoi.

– Wayne on näyttänyt minulle sellaista kunnianhimoa ja voittamisen mentaliteettia, jota tarvitsemme. Hän tietää, miten pokaaleita voitetaan. Olen iloinen, että hän päätti palata kotiin, Evertonin manageri Ronald Koeman sanoi.

Rooneyn ura Manchester Unitedissa oli menestyksekäs. Hyökkääjä voitti 13 Old Traffordilla viettämänsä kauden aikana viisi Englannin mestaruutta, FA Cupin (2016), Mestarien liigan (2008) ja viimeisimpänä Eurooppa-liigan tällä kaudella.

– Hän on vasta 31-vuotias, eikä minulla ole epäilyksiä hänen taidoistaan. On fantastista, että hän on täällä, Koeman hehkutti.

Viime vuosina Rooneyn ura on ollut pienessä laskusuunnassa. Hän juuttui viime kaudella Manchester Unitedissa vaihtopenkille, eikä enää mahtunut Englannin maajoukkueeseen.

– Kuten olen sanonut, Valioliigassa pelaan vain Evertonissa ja Manchester Unitedissa. En voisi pelata missään muussa sarjan joukkueista.

Everton sijoittui viime kaudella Valioliigassa seitsemänneksi. ManU oli kuudes.

Suosittelemme sinulle