Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Sorsamiehelle luvataan ilmainen lippu Ruisrockiin: "Aion ottaa, mutta sorsasta en luovu"

Vaikka Sorsamiehen vedenalainen seikkailu tyssäsi, jatkoivat sorsa ja mies juhlintaa kuivalla maalla.

Mies, jolla on sorsa ja maastokuvioinen vaate päässään Ruisrockissa.
Kuva: Totti Nurmi
Emma Grünn
Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonloppuna monia hämmästytti tempaus, jossa mies yritti kepulikonstein sorsaksi naamioituneena sukeltaa Ruisrockin festivaalialueelle. Tapaus on mahdollisesti saamassa uusimman käänteen, kun turkulainen yritys aikoo antaa miehelle lipun ensi vuoden festivaaleille.

– Ensi vuonna voi mennä sitten portista, Jukka-Tukku Oy kuvaili Facebookissa lipputarjoustaan.

Sorsamies-tapaus nousi julkisuuteen, kun MTV uutisoi kuinka meripelastajat olivat nähneet "epätavallisen määrätietoisen sorsan" ja katsoneet mistä on kyse. Ilmeni että kyseessä olikin tekosorsa, ja sen jatkeena pinnan alta löytyi parikymppinen mies. Opiskelija Timmi Tuutti, 24, sanoo olevansa tempauksen takana. Hän kertoo Ylelle hautoneensa suunnitelmaa pari vuotta.

– Vähän oli epätodellinen fiilis, hän kuvailee hetkeä kun suunnitelma kävi toteen ja hän pulahti veteen Sorsamiehenä.

Sorsamies-viritelmään kuului hänen mukaansa muun muassa liimaa, muttereita ja naamioverkkoa. Sorsan hän kertoi hankkineensa parilla eurolla kaupasta.

– Tuli vain mieleen, että kun on tyhjä sorsa, niin leikkasin pohjan irti ja laitoin snorkkelin sisään. Peilillä näin sorsan sisältä eteenpäin, Tuutti kuvailee.

Hän arvioi uineensa hieman alle kaksi kilometriä. Mies kertoo olevansa kokenut uimari, mutta viileä vesi sai tärisemään.

– Kyllä vähän hypotermia iski ja kävi tärisemään niin ettei nähnyt eteenpäin.

Uskomaton matka tyssäsi, kun Sorsamies kohtasi vedenalaisen vihollisensa: kaatuneen puun. Hän kertoo törmänneensä puuhun ja uinti hankaloitui. Seuraavaksi vapaaehtoiset meripelastajat "onkivat" Sorsamiehen, ja hänet käännytettiin tiehensä.

– Jäin 20 metrin päähän. Vähän jäi harmittamaan.

Sorsamiehen matka ei kuitenkaan ilmeisesti jäänyt tähän. Tuutti sanoo, että meni lopulta metsikön ja aidan ali festivaalialueelle. Sorsa ja mies juhlivat liputta festivaaleilla täysin rinnoin.

Nyt viikonlopun jälkeen sorsa on Turussa kaverin hoteissa, mies jo arjessa kiinni ja töissä. Tuutti kertoo, että Sorsamiehen tarina on nähty – ainakin hetkeksi. Ensi vuonna hän siis toivoo menevänsä festivaaleille lipulla.

– Jos kaveri ui naamioverkko ja kumisorsa päässä kaksi kilometriä, koska yrittää Ruissiin, niin ihan mielelläni siinä kohtaa sponsoroin nuorta yrittäjämiestä, paikallinen kauppias Jukka Laurila sanoo.

Tarjous ilmaisesta lipusta kiinnostaa, ja Tuutti aikoo sen ottaa vastaan. Ongelmana vain on ehdotus – kauppias toivoisi tekosorsaa vaihtokaupaksi.

– Sorsasta en aio luopua, Tuutti sanoo.

"Nyt on jotain vinossa"

Vapaaehtoiset meripelastajat on se taho, joka pysäytti erikoisen Sorsamiehen vesiseikkailun. Pelastajien veneessä oli useampi henkilö, yksi heistä oli vapaaehtoinen meripelastaja Matti Yliluoma. Häntä ihmetytti lintu, joka lipui päättäväisesti kohti festivaalialuetta eikä reagoinut pelastajien äänekkääseen veneeseen.

– Olin jo veneen keulassa ja totesin, että nyt on jotain vinossa, Facebookin kautta tavoitettu Yliluoma kuvailee.

Hän kertoo tajunneensa läheltä katsoessaan sorsan olevan muovia, ja sen alla olevan naamioverkkoa. Hän nappasi sorsasta kiinni, ja totuus paljastui.

– Fiilis oli lähinnä varsin huvittunut, kun tajusin, että tässä on käsillä neroutta lähentelevä yritys päästä pummilla festareille.

Huvituksesta huolimatta tilanne hoidettiin asiaankuuluvalla tavalla.

–  Sorsa laitettiin kotimatkalle samaa reittiä. Seurasimme häntä vähän aikaa ja kehotimme nousemaan kuivalle maalle, koska tuo merivesi on hieman viileää.

"Pakko tunnustaa, että huvitti"

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kertoo, ettei voinut olla synkillä mielin kuullessaan pelastajien erikoisesta tehtävästi festivaalialueen edustalla.

– Pakko tunnustaa että lähinnä huvitti, kun joku näkee näin paljon vaivaa, hän sanoo ja lisää:

– Toki suhtaudun luvattomiin alueelletuloihin kriittisesti, ja uimalla se voi olla vaarallista.

Hänen mukaansa vuosittain riittää erilaisia tyylejä yrittää pummilla alueelle.

– Tämä on kyllä kieltämättä uniikki tapaus, hän sanoo eikä voi olla naurahtamatta.

Mies, jolla on sorsa ja maastokuvioinen vaate päässään Ruisrockissa.
Kuva: Totti Nurmi

Suosittelemme