Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ellos Deatnu järjestää tukikonsertin – Paleface, Wimme ja liuta muita tähtiä Utsjoelle

Utsjoella, Pohjois-Suomessa, järjestetään heinäkuun loppupuolella tukikonsertti Tenon sopimuksen vastustajien toiminnan tukemiseksi. Yksi konsertin esiintyjistä on hip hop -artisti Paleface.

Paleface, eli Karri Miettinen
Kuva: Tiina Jutila / Yle
Susanna Guttorm
Avaa Yle-sovelluksessa

Ellos Deatnu -ryhmä on saanut tukijoukkoihinsa musiikin jättiläisiä. Tukikonsertissa esiintyvät mm. Paleface, Wimme ja Niko Valkeapää. Ryhmä järjestää konsertin Utsjoen Onnelantörmällä tiistaina 25.7. klo 17.

– Päätarkoituksena on koota ihmisiä pitkin Tenon vesistöä ja tietysti muualtakin. Ellos Deatnu on vain yksi ryhmä. Me haluamme kannustaa kaikkia toimimaan saamelaisten ja luonnon oikeuksien puolesta. Juuri nyt tarvitaan kaikkien apua, jatkaa Beaska Niillas Ellos Deatnusta.

Ellos Deatnu julisti juhannusviikolla moratorion Tenon Tiirasaaren alueelle ja järjesti avoimen keskustelutilaisuuden Utsjoella. Ryhmä edistää saamelaisten itsemääräämistä Tenojoen vesistöillä ja ylläpitää moratoriota Tiirasaarella koko kalastuskauden.

– Tukikonsertin tarkoituksena on myös tukea rahallisesti Ellos Deatnun toimia. Tulot käytetään isoon kokouslaavuun ja pienempiin kuluihin kuten ruokaan, polttopuihin ja polttoaineisiin, sanoo Áslat Holmberg.

Yksi Suomen tunnetuimmista hip hop -artisteista tukee Tenon sopimuksen vastustajia

Tapahtuman tunnetuin esiintyjä on hip hop -artisti Karri “Paleface” Miettinen.

– Haluan antaa tukeni Ellos Deatnulle ja kaikille saamelaisille. Heidän asemaansa on edelleen vahvistettava. Saamelaisten ääntä on kuultava suomalaisessa ja norjalaisessa yhteiskunnassa, ennen kaikkea heidän perinteisiin elinkeinoihin liittyvissä päätöksissä, sanoo räppäri ja Suomi100-hankkeen hallituksen jäsen Paleface.

Tukikonsertin muita artisteja ovat Ailu Valle, Ammon Johnskareng, Amoc, Ánde Somby, Dutta Per Ándde Juhán, Niillas Holmberg, Sara Marielle Gaup Beaska, Anna Näkkäläjärvi-Länsman ja Ulla Pirttijärvi. Sámi Siida myy paikalla kahvia ja vohveleita.

Päivitetty klo 15.06: lisätty artistilistaan Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin nimi

Suosittelemme