Hyppää sisältöön

Vesipuistoissa taas vaisu vuosi – "Kovin on lyhyt tämä Suomen kesä"

Heinäkuussa on yleensä vilkkainta.

Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Turun Impivaarassa sijaitsevalla Jukupark-vesipuistolla on takanaan vaikea alkukesä. Puistossa vieraili kesäkuun aikana vain muutama tuhat kävijää. Vesipuiston johtajan Hannu Hellmanin mukaan tilanne on yhtä surkea kuin kahtena edellisenä vuonna.

30 000 kävijän tavoite on kuitenkin saavutettavissa, jos heinäkuun loppu kääntyy lämpimäksi ja poutaiseksi.

– Alkukesä on ollut hyvin vaihteleva, sateinen ja tuulinen. Kun aurinko paistaa, kaikki on hyvin. Mutta aurinkopäiviä ei ole paljon ollut. Samoin kuin kahtena viime kesänä alkukesä on ollut huono ja loppukesä parempi. Siihen vielä uskotaan, sanoo Hellman.

Lahniksen vesipuisto haluaisi laajentua

Myös Lahnajärven huvittelukeskus Salon Suomusjärvellä on kärsinyt alkukesän koleasta säästä. Alueella on kaksi vesiliukumäkeä ja ranta.

Kesäkuussa kävijöitä oli harvakseltaan. Yrittäjä Marko Kähönen kertoo, että joinakin päivinä rannekkeita ei ole myyty yhtään. Yhteensä alkukesän kävijämäärä on korkeintaan 200. Myös viime kesä oli hankala säiden kannalta.

Investointeja ei voida toteuttaa huonon kysynnän vuoksi.

Marko Kähönen

Karjalohjalta Lahnajärvelle muuttaneessa puistossa kävi koko viime kesänä 400–500 asiakasta. Aurinkoisina päivinä vesipuiston kävijämäärä kuitenkin nousee hetkittäin.

– Viime kesä oli fiasko, ja kävijät eivät ole vielä heränneet tänä kesänä. Meillä on suuria suunnitelmia, miten kehittäisimme aluetta, mutta investointeja ei voida toteuttaa huonon kysynnän vuoksi, kertoo Kähönen.

Koulujen lomakausi voisi jatkua elokuun loppuun

Jukupark-vesipuisto avattiin Turun Impivaarassa seitsemän vuotta sitten. Johtaja Hannu Hellman toivoisi, että koulujen loma jatkuisi elokuun loppuun. Vesipuiston aukioloa voisi pidentää ja samalla sinne voisi houkutella kansainvälisiä turisteja.

Elokuu on ollut hyvä säiden puolesta viime vuosina.

Hannu Hellman

– Asiakkaamme tulevat paljon lähialueelta, mutta maanantaina oli paljon ruotsalaisia ja venäläisiä. Elokuu on ollut hyvä säiden puolesta viime vuosina, ja elokuussa ihmisiä liikkuu yhä.

Hellman kertoo, että tämän kesän kävijätavoitteen saavuttamiseksi tarvittaisiin pari viikkoa poutapäiviä.

– Kolme vuotta on mennyt vähän heikommin, mutta sitä ennen oli hyvä kausi. Kovin on lyhyt tämä Suomen kesä ja meidän aukioloajat, naurahtaa Hellman.

Suosittelemme sinulle