Hyppää sisältöön

73-vuotias nunna katosi Heinävedellä: koirapartiot, helikopteri, veneyksikkö ja vapaaehtoiset etsivät naista kahden kilometrin säteellä

Etsintäalueelta löytyy paljon metsää, peltoa ja vettä.

Lintulan luostari
Kadonneeksi ilmoitettu 73-vuotias nainen on nunnana Lintulan luostarissa Heinävedellä. Kuva: Esko Keränen
Teemu Saintula

Heinävedellä Etelä-Savossa etsitään kadonnutta 73-vuotiasta nunnaa Lintulan luostarin lähialueella.

Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että etsinnät ulottuvat noin kahden kilometrin säteelle luostarista koilliseen.

Viimeiset havainnot naisesta ovat tiistai-illalta noin kello 20. Joutjärven mukaan nainen oli sanonut lähtevänsä katsomaan lähellä ollutta tulipaloa. Joutjärvi sanoo, että luostarista palopaikalle on matkaa noin 600–700 metriä.

Naisen katoamisesta ilmoitettiin keskiviikkoaamuna kello 9.

Naisen etsintöihin osallistuu useita poliisin koirapartioita, rajavartiolaitoksen helikopteri, pelastuslaitoksen veneyksikkö sekä vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstöä. Joutjärven mukaan kadonnutta etsii useita kymmeniä ihmisiä.

Nyt kateissa oleva nainen on 53 vuotta luostarissa kilvoitellut nunna. Hän siis ei ole noviisi eikä enää kokelas.

Mahdollisimman huono sää haittaa

Naisen etsintää on keskiviikkona haitannut huono sää. Joutjärvi toteaa, että koirapartioille keskiviikon kaltainen erittäin sateinen sää on mahdollisimman huono.

Kahden kilometrin etsintäalueella on asuinrakennusten ja tuotantolaitosten lisäksi peltoa, metsää ja vettä.

Nunnan yllä on siniharmaa vanhanaikainen popliinitakki. Nainen käyttää pään peittävää huivia. Naisen kävelytyyli on hieman kumara. Poliisin mukaan naisen ei tiedetä kärsivän esimerkiksi muistisairaudesta.

Mahdolliset havainnot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Korjattu 12.7. kello 20.22: Kateissa oleva nainen on 53 vuotta luostarissa kilvoitellut nunna. Hän ei siis ole noviisi, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Suosittelemme sinulle