Hyppää sisältöön

Suomen bruttokansantuote kasvoi 1,9 prosenttia viime vuonna

Tavaroiden ja palveluiden tuotannossa aikaansaatu arvonlisäys oli viime vuonna 216 miljardia euroa.

Hitsari työssään.
Bruttokansantuote eli tavaroiden ja palveluiden tuotannossa aikaansaatu arvonlisäys oli viime vuonna 216 miljardia euroa. Kuva: Niko Mannonen / Yle
STT

Suomen talous kasvoi 1,9 prosenttia viime vuonna, mikä on 0,5 prosenttiyksikköä maaliskuussa kerrottua enemmän, osoittavat Tilastokeskuksen tarkennetut ennakkotiedot.

Bruttokansantuote tarkentui, koska erityisesti eri alojen tuotantopanoksina käytetyistä välituotteista saatiin uusia tietoja, Tilastokeskus kertoo. Bruttokansantuote eli tavaroiden ja palveluiden tuotannossa aikaansaatu arvonlisäys oli viime vuonna 216 miljardia euroa.

Käyvin hinnoin tarkasteltuna arvonlisäys kasvoi eniten rakentamisessa (9,9 prosenttia) sekä maa-, metsä- ja kalataloudessa (8,1 prosenttia).

Myös liike-elämän palveluissa, muissa palveluissa, informaatio- ja viestintäpalveluissa sekä kiinteistöalalla oli kasvua 3,9–4,7 prosenttia.

Kansantalouden kysyntää lisäsi erityisesti kotitalouksien kulutus, jonka volyymi kasvoi 1,9 prosenttia.

Tilastokeskus tarkensi myös vuoden 2015 bkt:n määrää. Bkt ei uusimpien tietojen mukaan noussut eikä kasvanut, vaan pysyi nollassa edeltävään vuoteen verrattuna. Maaliskuussa kasvuksi oli kerrottu 0,3 prosenttia.

Valtiovarainministeriö odottaa Suomen talouden kasvavan tänä vuonna 2,4 prosenttia ja Suomen Pankki 2,1 prosenttia.

Suosittelemme sinulle