Hyppää sisältöön

Väärennettyjä 100 euron seteleitä liikkeellä Turussa – "Tökerösti tehtyjä ja helppo tunnistaa"

Poliisi kertoo, että väärennettyjä satasen seteleitä on ollut liikkeellä viime päivinä useampia. Väärennöksiä on liikkeellä myös Kuopiossa.

Lähikuvassa poliisin virkapuvun hihamerkki.
Kuva: Mikael Kokkola / Yle
Sannimari Lehtilä

Poliisi kehottaa seteleitä vastaanottavia ihmisiä tarkastamaan saamansa setelit, sillä Turussa on tarjottu viime päivinä maksuvälineenä useampia väärennettyjä 100 euron seteleitä. Niitä on tarjottu maksuvälineeksi paikoissa, joissa ei ole teknisiä laitteita aitojen seteleiden tunnistamiseen.

Väärennökset ovat tökerösti tehtyjä ja helppoja tunnistaa.

Aki Lahtinen

– Tutkittavana on tällä hetkellä neljä tapausta. Niitä voi olla enemmänkin, koska asioita on vielä purkamatta sähköisessä rikosilmoitusjärjestelmässä, kertoo tutkinnanjohtaja Aki Lahtinen Lounais-Suomen poliisista.

Nyt liikkeellä olevat 100 euron setelit ovat poliisin mukaan pienen tarkastelun jälkeen melko helposti havaittavissa väärennetyiksi.

– Seteleistä puuttuvat kaikki turvamerkinnät ja lisäksi niissä on tekstiä, jotka eivät kuulu aitoon seteliin. Väärennökset ovat tökerösti tehtyjä ja helppoja tunnistaa, Lahtinen sanoo.

Vääriä rahoja tulee ilmi jatkuvasti

Tutkinnanjohtajan mukaan väärennettyjä seteleitä liikkuu Suomessa ympäri vuoden.

– Ei se katso säätä eikä vuodenaikaa. Väärennettyjä seteleitä tulee ilmi tasaiseen tahtiin.

Poliisi pyytää ottamaan yhteyttä hätäkeskukseen, jos joku tarjoaa maksuna väärennettyjä seteleitä.

Aiemmin keskiviikkona Yle kertoi, että väärennettyjä seteleitä on liikkeellä myös Kuopiossa. Poliisin tietoon on Kuopiossa tullut puolenkymmentä tapausta, joissa asiakas on maksanut muun muassa ravintolaostoksia väärällä 50 euron setelillä.

Suosittelemme sinulle